Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” a desfășurat activități de instruire pe fluviul Dunăre (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” a desfășurat, în perioada  22-25 iunie, activități de instruire pe fluviul Dunărea, în vederea consolidării deprinderilor militarilor de a deservi aparatura și sistemele de artilerie de la bord, precum și pentru dezvoltarea procedurilor de protecție a căilor de transport fluvial din zona de responsabilitate.

Două vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, patru vedete fluviale ale Diviziobului 88 Vedete Fluviale și o șalopă fluvială de remorcaj-salvare (SFRS) a Divizionului 131 Nave de Suport Logistic au executat activităţi de instruire pentru menținerea și dezvoltarea capacității de acțiune a echipajelor, în vederea realizării cerințelor esențiale ale misiunilor specifice, concomitent cu aplicarea întregului set de măsuri pentru protecția sanitară a echipajelor.

Cele patru vedetele fluviale (147, 159, 143, 165) și șalupa fluvială de remorcaj-salvare (591) au executat pe brațele Dunării, până pe Brațul Sfântul Gheorghe, misiuni de supraveghere a comunicațiilor fluvial-maritime din zona de responsabilitate.

În cadrul aceluiași exercițiu, vedetele blindate (177 și 178) au executat activități de instruire în raionul de responsabilitate, în vederea actualizării bazei de date pentru navigaţia fluvială în sectorul de marş şi perfecţionarea deprinderilor echipajelor în exploatarea şi folosirea corectă a tehnicii de luptă de la bord.

Principalele obiective ale exercițiului sunt creșterea nivelului de instruire a echipajelor navelor, executarea misiunilor specifice într-un cadru tactic și crearea unei imagini complete a situației fluviale și desfășurarea acțiunilor specifice pentru realizarea securității fluviale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel