Flota rusă din Marea Neagră, exercițiu special de asigurare a acțiunilor de luptă

Ionel Copcea |
Data publicării:

Postul de televiziune Zvezda a informat, pe 21.08.2020, că, în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), a fost executat un exercițiu special de asigurare a acțiunilor flotei, sub conducerea comandantului Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov. La acesta au participat peste 30 de nave de luptă și auxiliare, elicoptere Ka-27 și Mi-8, precum și avioane amfibie Be-12.

Exercițiul s-a desfășurat în două etape, inițial la Novorossiysk și ulterior la Sevastopol.

Pe parcursul primei etape, în cadrul Bazei Navale - Novorossiysk, comandantul Forțelor Navale a verificat modul de acțiune al marinarilor FRMN în timpul organizării acțiunilor de căutare și salvare a unui submarin avariat, precum și a persoanelor aflate în dificultate pe mare.

În etapa a doua, care s-a desfășurat în cadrul Bazei Navale Crimeea - Sevastopol, forțele FRMN au îndeplinit misiuni de apărare a locului de dislocare a navelor împotriva diversiunilor adversarului, de asigurare tehnică a grupărilor de forțe în raioanele maritime indicate, precum și de pază și apărare a acestor raioane, în timpul completării rezervelor navelor pe mare.

Complexitatea activităților a fost demonstrată de participarea la acestea a unităților de coastă, a navelor de suprafață și submarinelor, precum și a Aviației navale a FRMN.

În primul rând, un grup de scafandri de luptă aflat în serviciu a descoperit și capturat un diversionist subacvatic. Ulterior, o vedetă de pază a efectuat lansări de grenade pentru a respinge un atac al diversioniștilor dinspre mare, după care un grup de dragoare a ieșit pe mare pentru căutarea și distrugerea minelor.

“În timpul exercițiului, am văzut în elementele demonstrațiilor practice tot ce poate face FRMN și vă asigur că poate face multe lucruri. Toate tipurile de sprijin atât pe uscat, cât și pe mare, pregătirea armamentelor, evacuarea personalului de pe mare, atât cu navele de suprafață cât și cu elicopterele, efectuarea exercițiilor de luptă”, a declarat comandantul exercițiului, amiralul Nikolai Evmenov.

Comentariul autorului: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu cadre din timpul exercițiului. Potrivit acestuia, între participanții la exercițiu au fost identificate: fregata Amiral Grigorovici, fregata Pytlivy, fregata Ladny, nava de patrulare Dmitri Rogachev, vedeta purtătoare de rachete Naberezhnye Chelni, nava mare de desant Cezar Kunikov, nava de testare OS-138, două vedete rapide de tip Raptor, nava de stins incendii PJK-45, remorcherul maritim MB-304 și elicopterul Ka-27 cu numărul de bordaj 33 galben.

Deși sursa nu a precizat prezența acestora, la activități au participat și două avioane de vânătoare multirol Su-30SM.

Exercițiul special desfășurat în cadrul FRMN a avut loc în cadrul unui complex de exerciții speciale, pe categorii de asigurare a acțiunilor trupelor (forțelor), care au fost executate, în perioada 10-21.08.2020, în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud.

Acestea au fost efectuate sub conducerea șefului Statului Major General al Forțelor Armate și prim-adjunct al ministrului apărării, general de armată Valeri Gherasimov, și au reprezentat o etapă de pregătire a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru luna septembrie.

Activitățile practice de asigurare multilaterală a trupelor au fost executate în poligoanele Kapustin Yar, Ashuluk, Opuk, Adanak, Kuzminsky, Kadamovsky și Prudboy, dislocate în Regiunile Volgograd, Rostov și Astrakhan, Republicile Daghestan și Crimeea, precum și în alte zone desemnate de teren de pe teritoriul Regiunii Militare Sud. De asemenea, au fost planificate acțiuni în raioane maritime din Marea Neagră și Marea Caspică.

În total, la exercițiile speciale au participat aproximativ 6.000 de militari și până la 750 de categorii de armamente, tehnică militară și specială.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel