Flota de drone navale ucrainene împiedică Rusia să folosească Marea Neagră ca un cap de pod pentru a destabiliza alte regiuni

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Desen ilustrativ al unei drone navale ucrainene care atacă fregata rusă Amiral Makarov. Sursa foto: Ukrainian Military Center.
Desen ilustrativ al unei drone navale ucrainene care atacă fregata rusă Amiral Makarov. Sursa foto: Ukrainian Military Center.

Rusia nu mai poate folosi Marea Neagră ca un cap de pod pentru a destabiliza alte regiuni ale lumii. Acest lucru a fost facilitat de crearea de către Ucraina a primei flote de drone maritime din lume, a fost declarat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul discursului ţinut la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre(OCEMN).

Zelenski a remarcat că Ucraina a reușit să arate cum cooperarea dintre ţările din regiunea Mării Negre poate restabili stabilitatea pe piața mondială a alimentelor. În special, este vorba despre protejarea părții vestice a Mării Negre. Acest lucru a permis Ucrainei să deschidă coridoare maritime de export în ciuda blocadei rusești.

,,Am reușit să preluăm inițiativa de la Rusia în Marea Neagră și am creat astfel de condiții de securitate care îl obligă pe agresor să fugă din partea de est a zonei maritime și să încerce să-şi ascundă navele de război", a declarat președintele Ucrainei.

Zelenski a reamintit că Ucraina a fost prima țară din lume care a creat o flotă de drone maritime pentru a se confrunta cu Rusia în Marea Neagră.

,,Aș dori, de asemenea, să remarc faptul că acum - ca unul dintre principalele rezultate ale acțiunilor noastre - Rusia nu este capabilă să folosească Marea Neagră ca un cap de od pentru a destabiliza alte regiuni ale lumii", a subliniat șeful statului.

Președintele Ucrainei a făcut apel la consolidarea cooperării în regiunea Mării Negre.

Adunarea Parlamentară a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN) este formată din 13 țări - Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Grecia, Georgia, Moldova, Macedonia de Nord, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina și Turcia.

Citeşte şi: Proiectul „Army of Drones”: Ucrainenii prezintă în detaliu cum funcţionează dronele maritime kamikaze (Foto/Video)

Este demn de remarcat faptul că trupele ucrainene au atacat navele rusești în Marea Neagră. În special, Forţele Armate Ucrainene au atacat în mod repetat Flota rusă din Marea Neagră, în special navele aflate în golfurile din Sevastopol. Forțele Armate Ucrainene au atacat, de asemenea, cartierul general al Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopol ocupat.

Amintim că Zelenski a declarat că Ucraina nu-și poate permite slăbiciunea de a accepta înghețarea conflictului cu Rusia, deoarece acest lucru ar însemna că tinerii ucraineni de astăzi vor trebui să lupte în viitor.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel