Final de eră pentru F/A-18C. Ultimul zbor în slujba US Navy

Tudor Curtifan |
Data publicării:
 F/A-18C, sursă foto: US Navy
F/A-18C, sursă foto: US Navy

Final de eră pentru avioanele F/A-18C ale US Navy.

Timp de mai multe decenii, F/A-18C Hornet a fost principala aeronavă a US Navy. Dar, pe 2 octombrie 2019, un F/A-18C a efectuat ultimul zbor al acestor aeronave care au servit US Navy

„Ziua de azi a marcat ultimul zbor pentru US Navy al avioanelor F/A-18C Hornet”, a declarat Brian Becker, comandantul Strike Fighter Wing Atlantic, citat de Defence Blog. Aeronava a decolat de la Naval Air Station Oceana și a zburat împreună cu trei F/A-18F Super Hornet. Zborul a durat o oră și jumătate, iar la finalul acestuia aeronava a fost scoasă din uz.

Aeronavele F/A-18C au servit Statele Unite timp de 31 de ani. Comandantul Becker a declarat că aeronavele F/A-18C au servit admirabil timp de peste 30 de ani și s-au evidențiat în istoria aviației navale.

Atât variantele F/A-18A, cât și F/A-18C au fost înlocuite cu variantele modernizate E/F Super Hornet - F/A-18E și F/A-18F.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel