Filipine a trimis în Orientul Mijlociu o navă de patrulare care să ajute la eventuale evacuări

Eduard Pascu |
Data publicării:

Garda de coastă din Filipine a trimis nava de patrulare off-shore (OPV), intrată recent în dotare, în Orientul Mijlociu pentru a ajuta la evacuarea posibilă a resortisanților filipinezi din regiune, transmite Jane.

Nava Gabriela Silang de 84 m a intrat în dotarea Gărzii de Coastă din Filipine în decembrie 2019. Nava a părăsit Saint-Nazaire, Franța, pe 30 decembrie 2019 și este în prezent în Malta. Este programată să sosească în Filipine la 10 februarie.

Cu toate acestea, după cum a indicat secretarul pentru transporturi, Arthur Tugade, "ca parte a pregătirii guvernului național pentru a ajuta lucrătorii filipinezi de peste mări care ar putea avea nevoie de extracție imediată, sosirea BRP Gabriela Silang este amânată pentru o cauză mai importantă", a transmis Departamentul de Transport al Filipinelor pe 8 ianuarie.

Gabriela Silang și cei 35 de membri ai echipajului se pregătesc acum să navigheze fie în Dubai, fie în Oman, unde va ajuta la evacuarea resortisanților filipinezi care ar dori să plece, dar nu au posibilitatea de a ajunge acasă, a adăugat departamentul.

OPV-ul este alimentat cu două motoare diesel MTU 16V 4000 M73 și are o viteză maximă de 22 noduri cu o autonomie de 8.000 mile marine la viteza de 12 noduri. Pentru operațiuni regulate, nava poate găzdui un echipaj de 40 de persoane, cu 26 de spații suplimentare pentru misiuni specifice.

Conform informațiilor suplimentare nava poate transporta aproximativ 500 de evacuați. PCG va trimite suplimentar 18 marinari pentru a ajuta echipajul de pionierat al navei cu misiunea de evacuare, a adăugat departamentul.

Vezi și: Garda de Coastă din Filipine a început testele pe mare cu noua navă OPV Gabriela Silang

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel