175 de ani la de la înfiinţarea Artileriei Române. Mesaj Mihai Fifor

Sebastian Florea |
Data publicării:
Mihai Fifor
Mihai Fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a adresat un mesaj cu prilejul sărbătoririi a 175 de ani de la înfiinţarea armei artilerie în Armata României.

Artileria română s-a evidenţiat, de la înfiinţarea sa, prin jertfe eroice pentru apărarea identităţii naţionale, se arată într-un mesaj al ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor, adresat cu prilejul sărbătoririi a 175 de ani la de la înfiinţarea armei artilerie în Armata României.

'Armata României sărbătoreşte, la 10 noiembrie 2018, Ziua Artileriei, marcând astfel împlinirea a 175 de ani de când, prin Porunca Domnească nr. 198 din 10 noiembrie 1843, s-a înfiinţat, în Ţara Românească, prima baterie de artilerie. De-a lungul existenţei sale, artileria română s-a evidenţiat, nu de puţine ori, prin jertfe eroice şi fapte vitejeşti pentru apărarea identităţii naţionale. Pe câmpul de luptă, artileriştii au apărat cu dârzenie pământul românesc, iar simţul datoriei le-a fost izvor de tărie în cele mai dificile momente. Onoarea, disciplina, dârzenia au fost dintotdeauna valori care îi definesc pe artileriştii români. La ceas aniversar, ne aplecăm asupra trecutului cu datoria de a omagia memoria eroilor artilerişti care şi-au închinat viaţa slujirii patriei, pentru împlinirea idealurilor de libertate şi independenţă ale poporului român', a subliniat Fifor în mesajul său.

El a adăugat că artileria reprezintă un element de bază în arhitectura oricărei armate moderne, iar aderarea României la NATO a adus şi pentru artilerişti oportunităţi majore de modernizare a tehnicii de luptă şi a procedurilor de operare, pe baza principiului interoperabilităţii cu forţele aliate. 'Programele de achiziţii strategice planificate şi derulate de Ministerul Apărării Naţionale au luat în calcul şi nevoile de dezvoltare ale acestei arme. Astfel, demn de amintit aici ar fi programul 'Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare - HIMARS', care are ca obiectiv achiziţia a trei astfel de sisteme pentru realizarea de 'Capabilităţi de sprijin cu foc indirect'. Prin acest program, complementar cu cele finalizate deja sau aflate în ultimele etape de implementare, arma artilerie îşi va asigura compatibilitatea deplină cu structurile similare din NATO. Totodată, această capabilitate va creşte semnificativ rolul Forţelor Terestre în apărarea atât a teritoriului naţional, cât şi al Alianţei Nord-Atlantice. (...) Vă remarcaţi, dragi artilerişti, prin rezultate foarte bune şi eficienţă în activităţile desfăşurate, iar toate acestea reprezintă rodul profesionalismului şi al dedicării dumneavoastră atât în misiunile de pe teritoriul ţării, cât şi din străinătate', a mai spus ministrul Fifor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel