Ucraina a selectat deja piloții de F-16. Forțele Aeriene Ucrainene spun că mingea e acum în terenul Occidentului

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Pilot ucrainean / Forțele aeriene ale Ucrainei, facebook
Pilot ucrainean / Forțele aeriene ale Ucrainei, facebook

Forțele Aeriene ucrainene încearcă să îi convingă pe occidentali să le transfere aparate de zbor non-sovietice.

Ucrainenii vor să grăbească cât mai mult procesul, anunțând că au selectat deja un grup de piloți care pot începe antrenamentele pe avioane cu tehnologie NATO. Acum este la latitudinea partenerilor occidentali să decidă asupra tipului de aeronavă care poate fi furnizată Ucrainei, spun oficialii ucraineni.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Yuri Ignat, a confirmat că sistemul de apărare aeriană al Ucrainei este întărit de arme străine: sisteme de rachete antiaeriene, obuziere, deși nu în ritmul pe care l-ar dori ucrainenii. 

Totodată, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene a reamintit că sistemul de apărare aeriană nu înseamnă doar sisteme antiaeriene care lovesc de la sol.

Apărarea aeriană constă și în acoperirea pe care o oferă avionul de vânătoare. „Aeronavele de luptă sunt cel mai scump lucru... Au o gamă largă de rachete care pot opera la diferite distanțe.

Din păcate, aviația noastră de astăzi - MiG-uri și Sukhoi - sunt de model sovietic (ultimul aparat de zbor a fost primit în 1991) și nu corespunde amenințărilor militare pe care țara ocupantă le poartă în prezent, bombardând Ucraina cu rachete de croazieră puternice”.

 

Piloții au fost deja selectați

 

”Problema avioanelor de luptă occidentale, poate F15, F16, este o problemă foarte urgentă care trebuie ridicată. Atât diplomația, cât și conducerea militaro-politică lucrează în toate direcțiile pentru a accelera ritmul acestei proceduri” explică Ignat.

Acesta mai arată că au fost deja selectați piloții care vor învăța să zboare aeronave militare occidentale.

”Comandantul Forțelor Aeriene, generalul locotenent Mîkola Olesciuk, a identificat un grup de zeci de piloți care pot pleca mâine și se pot antrena. Trebuie doar să decidem cu privire la echipamentul pe care partenerii noștri sunt gata să le furnizeze. Acești piloți sunt tineri, promițători, cu cunoștințe de limba engleză, cu experiență de luptă”, a mai spus Ignat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel