F-16 pentru Bugaria. Lockheed Martin răspunde zvonurilor. Unde vor fi fabricate avioanele

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
 F-16V Block 70
F-16V Block 70

În Bulgaria circulă zvonuri că avioanele F-16 Block 70, pe care țara vecină urmează să le achiziționeze, vor fi fabricate în India.

Aceste zvonuri au fost alimentate de posibilitatea ca Lockheed Martin să își mute întreaga producție de avioane F-16 în India. Unul dintre oficialii Lockheed Martin nu a ascuns faptul că se ia în calcul varianta mutării în India a întregului centru de producție pentru avioanele F-16.

Cu toate acestea, într-un comunicat de presă, directorul internațional de Dezvoltare a Programului F-16 al Lockhhed Martin, James Robinson, a dat asigurări că aparatele F-16 care vor ajunge în Bulgaria nu vor fi produse în India, informează Bulgarian Military. Reprezentantul companiei americane a precizat că aparatele vor fi fabricate în Statele Unite ale Americii, în Greenville, Carolina de Sud. Potrivit oficialului companiei, tot aici vor fi fabricate și avioanele care vor ajunge în Bahrain și Slovacia.

Amintim că la mijlocul acestei luni Parlamentul bulgar a aprobat începerea negocierilor cu SUA pentru achiziţionarea a opt avioane militare noi F-16.

Contractul pentru achiziţionarea avioanelor F-16V Block 70, produse de compania Lockheed Martin, se ridică la valoarea de 1,8 miliarde leva (1,05 miliarde dolari), aceasta fiind cea mai mare achiziţie făcută de armata bulgară după căderea regimului comunist, în urmă cu aproape 30 de ani. La licitaţie au mai participat compania suedeză Saab, cu avioane noi Gripen, şi Italia, ce are în dotare avioane Eurofighters second hand pe care doreşte să le vândă pentru a-şi moderniza flota aeriană militară.

CITEȘTE ȘI:

Avioane militare multirol F-16. Bulgaria, negocieri cu SUA

F-16 pentru Bulgaria. Scandal la Sofia după ce opoziția a acuzat Guvernul de lipsă de transparență

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel