Expulzarea diplomaţilor ruşi: Miniştrii de externe ai Grupului de la Visegrad îşi exprimă solidaritatea cu Republica Cehă

DefenseRomania Team / 20 apr 2021 / 14:34

Miniştrii de externe ai Grupului de la Visegrad (V4) şi-au exprimat solidaritatea cu Republica Cehă, care a expulzat recent 18 diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj, într-un comunicat publicat luni noapte şi citat marţi de agenţia MTI.

Prim-ministrul ceh Andrej Babis a declarat mai devreme că diplomaţii ruşi sunt suspectaţi de implicare în exploziile dintr-un depozit de muniţii la Vrbetice, în sud-estul Cehiei, în 2014.

Ca represalii, Rusia a expulzat 20 de diplomaţi cehi. Miniştrii de externe ai Ungariei, Poloniei şi Slovaciei au declarat într-un comunicat publicat pe website-ul Ministerului de Externe polonez că ei 'condamnă toate activităţile menite să ameninţe securitatea statelor suverane şi a cetăţenilor săi'.

'Suntem gata să ne consolidăm rezistenţa împotriva acţiunilor subversive la nivel naţional şi împreună cu aliaţii noştri din NATO şi în cadrul UE.

Miniştrii de externe ai Poloniei, Slovaciei şi Ungariei îşi exprimă solidaritatea cu măsurile recente luate de partenerul nostru apropiat, aliat şi vecin, Cehia', se adaugă în comunicat. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy