Exporturile germane de arme către Turcia în primele opt luni ale anului, un record după 2005

Eduard Pascu |
Data publicării:
Germania
Germania

Exporturile de arme germane către Turcia în primele opt luni ale anului 2019 s-au ridicat la valoarea de 250,4 milioane euro (277 milioane dolari), mai mult decât în orice an începând din 2005, relevă date publicate de Ministerul Economiei german la solicitarea partidului de extremă-stânga Die Linke, transmite joi dpa, anunță Agerpres.

În 2018, vânzările germane de arme către Turcia - stat membru al NATO - au totalizat 242,8 milioane euro, reprezentând aproximativ o treime din industria apărării a Germaniei, ceea ce face din Ankara primul importator de armament german.

Ministerul Economiei de la Berlin a explicat că vânzările de arme au fost ''o marfă exclusiv pentru sectorul maritim''.

Cea mai mare parte a comenzilor a fost foarte probabil formată din echipamente pentru şase submarine Type 214, construite în Turcia în cooperare cu producătorul german Thyssenkrupp Marine Systems. Guvernul german aprobase în 2009 vânzarea de componente pentru submarine.

Ministrul de externe german Heiko Maas a anunţat la finalul săptămânii trecute că Berlinul nu va elibera noi permise de export pentru echipament militar care ar putea fi folosit de Turcia în ofensiva sa din nordul Siriei

Vezi și: Germania a exportat armament către Turcia de peste 100 milioane de dolari

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel