Explozie la o conductă de gaze naturale în Sinaiul de Nord

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

O explozie puternică s-a produs joi de-a lungul conductei principale de gaze naturale din provincia Sinaiul de Nord, în nord-estul Egiptului, potrivit presei locale.

Un incendiu a izbucnit la conducta din satul al-Touloul, la est de orașul de coastă Bir al-Abd, potrivit ziarului Al-Shorouk, care citează o sursă anonimă, transmite Anadolu.

Sursa a declarat că compania egipteană de gaze naturale GASCO „s-a ocupat de incident prin securizarea liniilor și închiderea supapelor de siguranță pentru a controla focul”.

Pompierii au fost trimiși să lichideze incendiul. Nu au fost furnizate informații cu privire la cauza exploziei și nu au existat comentarii oficiale din partea autorităților egiptene. Alte surse afirmă că această explozie a afectat livrarea de gaze spre Israel.

O explozie similară a avut loc la aceeași conductă, în februarie, iar atacul a fost revendicat de grupul terorist Daesh/ISIS.

Citește și: Acord istoric de încetare permanentă a focului în Libia. România salută anunțul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel