Expert ucrainean: Rusia nu a renunțat la ideea unei invazii militare în Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia și-a retras doar temporar trupele de la frontierele ucrainene, dar problema subordonării Ucrainei nu a fost eliminată de pe ordinea de zi. O declarație în acest sens a fost făcută de un expert ucrainean neprecizat, care a comentat astfel, pentru publicația Glavred, anunțul ministrului rus al apărării privind retragerea trupelor în locurile de dislocare permanentă.

Potrivit acestuia, riscul unei invazii la scară largă a armatei ruse asupra teritoriului Ucrainei există în continuare, iar declarațiile ministrului rus al apărării au doar rolul de disimulare a adevăratelor intenții ale Moscovei. Kremlinul nu a renunțat la planurile de a readuce Ucraina în subordinea Rusiei, dar, deocamdată, se teme să treacă la o agresiune deplină.

După cum a precizat analistul ucrainean, Putin caută o modalitate de a se întâlni cu Biden, pentru a discuta despre problemele apărute între Rusia și Statele Unite, precum și pentru a redefini zonele de influență. Drept urmare, după împărțirea lumii, Ucraina va reveni în sfera de influență a Rusiei, care va recâștiga controlul asupra acesteia, prin instalarea la Kiev a unui guvern loial Moscovei. Prin urmare, Putin nu va începe acțiuni militare împotriva Ucrainei, înainte de a se întâlni cu Biden, pentru a nu perturba negocierile.

Dacă Statele Unite vor refuza să împartă lumea, Putin își va aduce trupele înapoi la granițele ucrainene și va continua să facă presiuni asupra Kievului. În cazul unui război, expertul apreciază că armata rusă va suferi pierderi mari, după care în Rusia vor apărea probleme interne din cauza numărului uriaș de morți și, cel mai important, din cauza necesității de a hrăni Ucraina, în care se va naște o mișcare partizană împotriva agresorului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel