Exocet Block 3. Didier Philippe, MBDA: ”Suntem calificați să livrăm aceste rachete” VIDEO

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Didier Philippe, vicepresedinte MBDA, a vorbit într-un interviu exclusiv despre noua generație de rachete defensive Exocet.

Didier Philippe, vicepreședintele MBDA, compania numărul unu în producția de rachete tactice în Europa, propune un proiect cu un sistem de rachete de coastă de ultimă generație, în România.

”Nu trebuie să uităm că Marea Neagră este granița de Est a Europei, în acest moment, și a NATO, bineînțeles. Acest proiect este bazat pe înlocuirea vechilor rachete rusești Styx cu baterii de coastă folosind aceleași rachete anti-nave, asa cum le folosim pe corvete și fregate, într-un alt program al nostru. Așa încât noi cei de la MBDA am propus rachetele de nouă generație Exocet Block 3. Exocet sunt foarte cunoscute, au fost folosite în mai multe conflicte pe tot globul. Noi am îmbunătățit produsul pas cu pas, bazându-ne pe experiența din teatrele de luptă. În ultimul an, noi am vândut mai mult de cinci sute Exocet Block 3, avem deja produse alte patru sute de sisteme și mai pregătim alte 100. Avem 60 de corvete și fregate deja echipate, pentru 11 flote militare în toată lumea, NATO și pentru export. Suntem în negocieri pentru a echipa încă 24 de alte corvete și fregate în toată lumea. Pot spune că este un mic succes. Mai avem în pregătire baterii de coastă defensive, cu Exocet. Avem deja operaționale în două țări aceste baterii de coastă dotate cu Exocet, în NATO și Europa. Acestea sunt echipate cu Exocet Block 2, care vor fi înlocuite progresiv cu Block 3 pentru a updata sistemul”, a spus Didier Philippe.

VIDEO 1 Exocet Block 3

 

”Am câștigat o competiție foarte importantă în 2016, unde au toți producătorii importanți au participat, de la China, Rusia, SUA și alte companii europene. Am contractat în valoare de peste 150 de milioane de euro și avem de livrat în Commonwealth aceste baterii de coastă de nouă generație. De aceea pot să spun că MBDA este calificată perfect pentru a participa la programul de echipare a corvetelor și a fregatelor, cât și a bateriilor de coastă cu aceste lidere în vânzări pentru rachetele anti-navă, care se numesc Exocet Block 3.” ne-a declarat Didier Philippe, pe care îl puteți urmări în inerviul de mai jos.

VIDEO Didier Philippe

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel