Exercițiu naval-aerian: Misiuni de foc și trageri de luptă pentru respingerea unor acțiuni ostile în zona litoralului românesc

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Tragere din timpul exercițiului Tomis 19.11.II, sursă foto: Trustul de Presă al MApN
Tragere din timpul exercițiului Tomis 19.11.II, sursă foto: Trustul de Presă al MApN

În perioada 17-20 septembrie, aproximativ 500 de militari, șase nave și un elicopter Puma Naval au participat la activități de instruire în raioane maritime, împreună cu militari din Forțele Aeriene. Acțiunile fac parte din exercițiul TOMIS 19.11.II.

Exercițiul tactic se înscrie în sfera măsurilor de consolidare a nivelului de reacție a militarilor români pentru contracararea unor acțiuni ostile în zona litoralului românesc al Mării Negre, contribuind la asigurarea unei posturi robuste de descurajare și de apărare, la granița de est a Alianței Nord-Atlantice.

TOMIS 19.11.II s-a desfăşurat în zona Capu Midia și a cuprins misiuni de foc, trageri de luptă executate de militarii din Forțele Navale române, lansări de rachete sol-aer, executate de militarii din Forțele Aeriene române, precum și misiuni de interdicție maritimă, realizate de militarii din Forțele Navale române și cei de la Garda de Coastă.

Gruparea navală care a participat la exercițiul TOMIS 19.11.II a fost alcătuită din fregata Regele Ferdinand, corveta Contraamiral Horia Macellariu, dragoarele maritime Locotenent Lupu Dinescu şi Locotenent Dimitrie Nicolescu, nava purtătoare de rachete Lăstunul și remorcherul maritim Viteazul. De asemenea, la misiuni au participat un elicopter Puma Naval şi dispozitive mobile de lansare, informează Trustul de Presă al MApN.

Concomitent, în mediul cibernetic, structurile participante au desfășurat misiuni de supraveghere radiotehnică a litoralului românesc și a raioanelor maritime de tragere, precum și exerciții de război electronic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel