Exerciții navale româno-britanice în Marea Neagră

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
distrugătorul britanic HMS „Dragon”
distrugătorul britanic HMS „Dragon”

Forțele Navale Române continuă parteneriatul tradițional cu Marina Regală a Marii Britanii, prin desfășurarea unei serii de activități de instruire în comun, în bazinul pontic, la care vor participa peste 400 de marinari militari britanici și români.

Exercițiile planificate pentru vineri, 23 octombrie, vor fi efectuate de fregata „Mărășești”, continuatoarea tradiției de 100 de ani a distrugătorului „Mărășești”, asul de treflă al Marinei Regale Române, și de distrugătorul britanic HMS „Dragon”, care a acostat miercuri, 21 octombrie, pentru o escală de trei zile în portul militar Constanța, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Statul Major al Forţelor Navale.

Scenariul secvențelor de instruire în apele naționale și internaționale din Marea Neagră, cuprinde exerciții de luptă antiaeriană, la care vor participa și aparate de zbor MiG-21 LanceR ale Statului Major al Forțelor Aeriene, precum și un avion CF-18 Hornet al Forțelor Aeriene Regale Canadiene.

Pentru dezvoltarea dialogului bilateral româno-britanic, comandantul navei britanice s-a întâlnit miercuri, 21 octombrie, cu locțiitorul comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, cu care a discutat subiecte de interes comun în domeniul instruirii și diplomației navale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel