Eugen Tomac: Dezinformarea orchestrată de Federația Rusă în România a ajuns la cote de neacceptat

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Propagandă rusă
Propagandă rusă

Dezinformarea orchestrată de Federația Rusă în România a ajuns la cote de neacceptat. Cele mai recente știri false în limba română pe subiecte de sănătate, produse în laboratoarele de la Kremlin, reprezintă una din cele mai grave și periculoase agresiuni la adresa țării noastre după Războiul Rece, a precizat europarlamentarul Eugen Tomac într-un mesaj pe Facebook.

,,Pandemia de COVID-19 este folosită astăzi, cu un cinism fără limite, de Vladimir Putin și de camarila sa pentru amplificarea diviziunilor, pentru a sădi lipsă de încredere, pentru a exacerba criza și îngrijorările opiniei publice, pentru a induce o imagine generală de haos în gestionarea crizei sanitare, cu efectele asociate'', a mai precizat Eugen Tomac, 

Europarlamentarul este de părere că ,,nu putem permite propagandei și dezinformării de la Kremlin să ne dezbine și să ne învrăjbească!''

,,PMP va propune Parlamentului României să adopte o Declarație pentru condamnarea campaniilor de dezinformare ce provin din Federația Rusă ce mențin o stare de tensiune în societatea românească prin atacarea instituțiilor statului român, dar și a celor europene’’, a mai precizat Eugen Tomac

Declaraţiile europarlamentarul au veni în contextul în care, în cursul zilei de ieri, Grupul de Comunicare Strategică a avertizat că pe site-ul antenanews.xyz sunt publicate informații false în limba română, propagate ulterior prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

„Atenționăm opinia publică asupra unor informații false puse în circulație în limba română, de pe platforme găzduite în Federația Rusă, care sunt propagate pe rețelele de socializare. Este cazul site-ului http://antenanews.xyz/, care obligă utilizatorul, pentru a putea citi conținutul materialelor, să distribuie materialele prin intermediul Facebook. Între articolele promovate se numără cel cu următorul titlu, care este previzualizat pe platforma de socializare: UN TIR PLIN CU CADAVRE A FOST DEPISTAT AZI DIMINEAȚĂ ÎN CAPITALĂ! 250 DE PERSOANE SE PRESUPUNE CĂ TOȚI SUNT MORȚI DE СОVID”, precizează GSC.

,,În conținutul articolului se susține: 250 de cadavre au plecat la drum într-un tir! Nu sunt gunoaie, au nume! Valul de virus ce loveşte ţara noastră de ceva vreme, a atins cote incredibile: morgile au ajuns să fie pline, iar spitalele țin cadavrele în camioane frigorifice. Azi dimineaţă, un tir cu 250 de corpuri puse în saci de plastic, a plecat la drum prin capitala, unde se îndrepta acesta deocamdată nu se cunoaşte. Şoferul a fost reţinut pentru 72 de ore, poliţia a deschis un dosar pe acest caz, urmează a fi stabilite toate circumstanţele incidentului. Autorităţile încă nu au venit cu o explicaţie…”, a mai precizat Grupului de Comunicare Strategică.

Articolul este publicat împreună cu o imagine din 2018, din Guadalajara (Mexic), care surprinde partea din spate a unor camioane frigorifice în care se află cadavre învelite în folii negre de plastic.

„Precizăm faptul că aceste informații prezentate în articol sunt complet false! Facem apel ca acest tip de articole să NU fie distribuite pe paginile de socializare întrucât o astfel de conduită contribuie la răspândirea de informații false și determină comportamente sociale nejustificate. Totodată, încurajăm populația să se informeze doar din surse oficiale”, a spus Grupul de Comunicare Strategică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel