Arnold Sinisalu: Rusia încearcă să influențeze Estonia prin intermediul țărilor occidentale

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit directorului general al Serviciului de Securitate Internă (ISS), Arnold Sinisalu, încercările directe ale Rusiei de a influența Estonia nu au dat roade, motiv pentru care vecinul estic al țării a schimbat tactica și încearcă să influențeze Estonia prin intermediul Statelor Unite și al Europei, potrivit news.err.ee.

,,Bineînţeles că alegerile din Estonia sunt importante pentru Rusia, deoarece suntem un stat vecin. Incercările directe ale Rusiei de a influența Estonia nu au dat roade, motiv pentru care vecinul estic a schimbat tactica și încearcă să influențeze Estonia prin intermediul Statelor Unite și al Europei de Vest" - a precizat şeful serviciilor de securitate estoniene.

În ceea ce privește interferența Rusiei în alegerile parlamentare din Estonia, desfăşurate pe 3 martie, Arnold Sinisalu a preciat că nu a fost înregistrat nimic neobișnuit în timpul procesului electoral.

,,Federația Rusă încearcă să influențeze alegerile estoniene încă de la restabilirea independenței noastre [1991]. Temerile legate de atacuri cibernetice în Estonia nu s-au adeverit, acest lucru nefiind cu adevărat necesar pentru Rusia" - a mai precizat șeful Poliției de Securitate din Estonia.

Drept exemplu privind încercările Rusiei de a influenţa Estonia, Sinisalu a menționat modul în care mass-media ruse de stat au reflectat un marș cu torțe desfăşurat la Tallinn cu ocazia Zilei independenţei estoniene, pe 24 februarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel