Eretici și puternici, USA dau șah planetei

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
donald trump
EXCLUSIV
donald trump

Anunțat pe surse doar acum câteva zeci de ore, explozia de astăzi confirmă nu numai că erezia a devenit model de acțiune politică dar și cum curajul de a asuma erezia devine instrument de forță diplomatică.

USA au părăsit celebrul și deseori discreditatul Consiliu pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite. Ambasadoarea Nikki Haley a anunțat oficial retragerea țării sale din consiliu acuzând "că cei 47 de membri sunt apărători ale celor mai mari abuzuri la adresa drepturilor omului dublate de o severă părtinire politică". Referindu-se la cazul Israel, ambasadoarea dădea exemplul celor aproape 70 de rezoluții de condamnare votate împotriva acestei țări în raport cu doar 7 rezoluții împotriva Iranului, considerat astăzi, alături de Korea de Nord, ca locul celor mai cumplite încălcări ale demnității umane.

Prin gestul său USA au devenit astăzi un eretic. Așa cum pe vremuri, oamenii de știință erau declarați eretici pentru că prin descoperirile lor contraziceau dogma biblică, așa și astăzi America contrazice norma zilnică de dogmatism cu privire la drepturile omului.

Construcția demersului modern al apărării drepturilor omului a început în primele decade ale războiului rece dar s-a dezvoltat cu precădere ca instrument ideologic și de propagandă în timpul președinției Carter care l-a folosit în cazul Sahului Iranului și a mai multor state cunoscute ca fiind dictatoriale. Căderea comunismului a presupus o deschidere masivă a țărilor cu probleme de drepturi ale omului, initiala definiție generoasă devenind o dogmă secularizată și matrice a atacurilor permanente împotriva Israelului și a politicii sale în Palestina. Consiliul astfel format de către ONU a devenit o sectă închisă, plină de patriarhi ai corectitudinii politice în materie de drepturi umane.

Președintele Trump,  departe de a fi dogmatic, a înțeles de foarte mult timp că jocul cu drepturile omului reprezintă pericol la adresa agendei sale in Orientul Mijlociu. Incapabili să oprească furibundele atacuri anti-Israeliene din interiorul consiliului și nedorind să ofere șansă atât aliaților dar și dușmanilor să îi atace permanent pentru sprijinul necondiționat dat Israelului, diplomații americani au decis că cea mai bună  soluție este sa părăsească hulita comisie.

Curajul de a fi eretic nu înseamnă doar să condamni dogma la dispariție.  Înseamnă să provoci dogmaticii să te urască.  Iar de ură,  Donald Trump, după această decizie, va avea cât  cuprinde. Jocul păcii trumpiene în Orient a început. Jared Cushner tocmai a definitivat planul. Acel Consiliul al ONU nu mai este de folos.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel