Erdogan: Statele Unite mă ameninţă pe mine şi pe şeful serviciului de informaţii

S.I. Catalin |
Data publicării:
președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan
președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat miercuri Statele Unite că l-ar fi amenințat pe el, pe instituțiile financiare din Turcia, dar și șeful serviciului sau de informaţii, a informat site-ul de știri T24, citat de Ahval News.

Într-un discurs adresat partidului său, președintele și-a reiterat opoziția față de planul de pace pentru Orientul Mijlociu al președintelui american Donald Trump, precizând că susţine mai mult Israelul şi mai puţin palestinienii care trăiesc sub ocupație israeliană, înainte de a lansa un val de critici împotriva guvernului american.

„În momentul de față, Statele Unite mă ameninţă atât pe mine, cât şi pe şeful serviciului de informaţii", a spus Erdogan. „Mai mult, [SUA] a amenințat unele instituții financiare din Turcia. Dar orice ar face, nu vor reuși", a mai precizat Erdogan.

 

Erdogan face declaraţii controversate, acuzând SUA de fapte pe care el nu le susţine cu dovezi


Deși nu au fost semnalate amenințări notabile din partea Statelor Unite la adresa șeful Agenției Naționale de Informații din Turcia (MIT), Hakan Fidan, mass-media turcă, loială regimului de la Ankara, a interpretat un articol publicat luna trecută de un ziar israelian, care făcea referire la șeful MIT, ca pe un apel la asasinarea acestuia.

Atât Erdogan, cât și diverși oficiali guvernamentali turci, dar și instituții ale statului au fost înştiinţate de către  Washington, anul trecut, că riscă să primească sancţiuni după ce Turcia a lansat o operațiune militară în nordul Siriei împotriva kurzilor susţinuţi de Statele Unite. De asemenea Halkbank, banca deținută de statul turc, se confruntă cu un proces, după ce a fost acuzată că a ajutat Iranul, încălcând astfel sancțiunile americane impuse regimului de la Teheran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel