Erdogan investeşte în spionaj. Organizaţia Naţională de Informaţii din Turcia are un nou sediu

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Noul sediu al Agenției Naționale de Informații din Turcia (MIT) a fost deschis pe 6 ianuarie în cadrul unei ceremonii la care au participat președintele Recep Tayyip Erdogan, șeful MIT Hakan Fidan și mulţi alţi oficialii guvernamentali turci.

Erdogan a lăudat în mod repetat activitatea MIT pe tot parcursul discursului său, afirmând că agenția și-a asumat un rol de lider în zonele de conflict, unde Turcia este prezentă, prin pregătirea terenului pentru forțele de securitate ale tarii. „La fel, își îndeplinesc îndatoririle în Libia", a precizat Erdogan, potrivit Duvarenglish.com.

 

Un nou sediu al Agenției Naționale de Informații din Turcia (MIT)

(w670)

Clădirea uriașă din districtul Etimesgut din Ankara se numește „KALE" - însemnând „fortăreață" în limba turcă.

Nu există nicio altă structură în jurul clădirii, aceasta fiind încercuită cu ziduri groase de beton cu o nălţime de trei metri. Sediul central al MIT a fost proiectat în aşa fel în cât personalul din interior să fie ferite de intrările neautorizate și posibile infiltrări.

În timpul ceremoniei de deschidere, Erdogan a lăudat agenția de informații pentru operațiunile pe care aceasta le-a întreprins de-a lungul anilor în străinătate.

„Într-o perioadă în care țara noastră și lumea trec printr-o situaţie critică, aven nevoie mai mult ca oricând de sprijinul Agenției noastre Naționale de Informații, a spus Erdogan, adăugând că lumea trece printr-o fază de remodelare.
„Amenințările cu care ne confruntăm în acest proces greoi se schimbă. Cea mai importantă amenințare a noii perioade este, fără îndoială, teroarea ", a mai spus el.

Precizând că agenția de informații și-a asumat un rol de lider în zonele de conflict, prin pregătirea terenului pentru forțele de securitate, Erdoğan a menționat că agenția a jucat un rol activ în cele trei operațiuni transfrontaliere ale Turciei în Siria - Operation Euphrates Shield în 2017, Operation Olive Branch în 2018 and Operation Peace Spring în 2019.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel