Erdogan investeşte în spionaj. Organizaţia Naţională de Informaţii din Turcia are un nou sediu

S.I. Catalin / 15 ian 2020 / 16:28

Noul sediu al Agenției Naționale de Informații din Turcia (MIT) a fost deschis pe 6 ianuarie în cadrul unei ceremonii la care au participat președintele Recep Tayyip Erdogan, șeful MIT Hakan Fidan și mulţi alţi oficialii guvernamentali turci.

Erdogan a lăudat în mod repetat activitatea MIT pe tot parcursul discursului său, afirmând că agenția și-a asumat un rol de lider în zonele de conflict, unde Turcia este prezentă, prin pregătirea terenului pentru forțele de securitate ale tarii. „La fel, își îndeplinesc îndatoririle în Libia", a precizat Erdogan, potrivit Duvarenglish.com.

 

Un nou sediu al Agenției Naționale de Informații din Turcia (MIT)

(w670)

Clădirea uriașă din districtul Etimesgut din Ankara se numește „KALE" - însemnând „fortăreață" în limba turcă.

Nu există nicio altă structură în jurul clădirii, aceasta fiind încercuită cu ziduri groase de beton cu o nălţime de trei metri. Sediul central al MIT a fost proiectat în aşa fel în cât personalul din interior să fie ferite de intrările neautorizate și posibile infiltrări.

În timpul ceremoniei de deschidere, Erdogan a lăudat agenția de informații pentru operațiunile pe care aceasta le-a întreprins de-a lungul anilor în străinătate.

„Într-o perioadă în care țara noastră și lumea trec printr-o situaţie critică, aven nevoie mai mult ca oricând de sprijinul Agenției noastre Naționale de Informații, a spus Erdogan, adăugând că lumea trece printr-o fază de remodelare.
„Amenințările cu care ne confruntăm în acest proces greoi se schimbă. Cea mai importantă amenințare a noii perioade este, fără îndoială, teroarea ", a mai spus el.

Precizând că agenția de informații și-a asumat un rol de lider în zonele de conflict, prin pregătirea terenului pentru forțele de securitate, Erdoğan a menționat că agenția a jucat un rol activ în cele trei operațiuni transfrontaliere ale Turciei în Siria - Operation Euphrates Shield în 2017, Operation Olive Branch în 2018 and Operation Peace Spring în 2019.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy