"Eqtedar 1402", cu drone kamikaze Arsh, sute de elicoptere și diferite tipuri de rachete. Iranul desfășoară manevre de amploare în centrul țării

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Drone iraniene Arash-2
Drone iraniene Arash-2

Vineri dimineață, Forțele Terestre ale Armatei Iraniene au început manevre de amploare în centrul țării, care vor dura două zile și vor implica unități de blindate, rachete și artilerie, aviație de sprijin, elicoptere și drone, unități de război electronic și cibernetic, unități de comunicații și avioane de transport militar, cu sprijinul și asistența Forțelor Aeriene.

În prima zi a manevrelor "Eqtedar 1402", pe care le desfășoară în centrul țării, Forțele Terestre iraniene au folosit drone kamikaze "Arash" pentru a îndeplini o misiune de apărare de coastă și pentru a bloca avansul atacului forțelor inamicului fictiv. Dronele au distrus ținte fixe și în mișcare “cu mare acuratețe și precizie”, după cum susțin sursele oficiale.
       
La începutul fazei principale a exercițiului, drone multirol aparținând Forțelor Terestre au executat și operații de recunoaștere și monitorizare în zona Nasrabad din provincia Isfahan (zona în care au loc manevrele) și au transferat informații și date la centrele de comandă și control. Printre dronele care au fost utilizate inclusiv pentru transferul de informații către centrele de comandă, au figurat versiuni moderne precum Mohajer 2 și Mohajer 6.

Oficialii iranieni au anunțat că se urmărește evaluarea a patru caracteristici ale echipamentului militar folosit în timpul acestor manevre: ​​raza de acțiune, precizia loviturii, inteligența (muniții inteligente) și capacitatea de ducere a luptei în rețea.

Misiunile de transport aerian și terestru vor fi asigurate pentru nu mai puțin de patru divizii de luptă și alte formațiuni militare, care se vor deplasa simultan din diferite regiuni ale țării, sub comanda Cartierului General de Nord-Est al Forțelor Terestre ale Armatei Iranului.

În  faza a doua, misiunile de recunoaștere, monitorizare și culegere de informații vor fi efectuate prin diverse sisteme, precum drone, sisteme optoelectronice și sisteme electronice de interceptare aparținând unităților de informații.

În fazele trei și patru ale acestor manevre va fi exersată operația de apărare de coastă, vor fi executate misiuni pe timp de noapte cu elicopterele aviației de sprijin, după care  se va trece la operații ofensive pentru respingerea și distrugerea forțelor inamicului fictiv.

Purtătorul de cuvânt al manevrelor, generalul Karim Cheshak, a declarat că exercițiile au loc în regiunea Nasrabad din provincia Isfahan și că forțele și unitățile participante sunt dislocate din șapte provincii și vor parcurge distanțe lungi (în medie 1.100 kilometri) până în zona de manevre.

El a precizat că unul dintre cele mai importante obiective ale acestor manevre este creșterea capacităților și pregătirea de luptă a Forțelor Terestre ale Armatei și creșterea nivelului de descurajare al țării în fața potențialelor amenințări, pe lângă transferul de expertiză către cadrele tinere și asigurarea instruirii conform planurilor de apărare întocmite anterior.

Generalul de brigadă Karim Cheshak a adăugat că aceste manevre se caracterizează și prin participarea a 200 de elicoptere de luptă și transport, care se vor alătura celorlalte unități în teatrul de manevre.

Acesta a precizat că au fost executate trageri cu rachete Shafaq, Almas și Dehlaviyeh care pot lovi ținte la o distanță de până la 20 de kilometri. Lansatorul de rachete cu ghidaj prin laser cu două brațe Dehlaviyeh a fost instalat recent pe transportoarele blindate de personal M113 ale Forțelor Terestre ale Armatei. Experții militari iranieni au extins raza de acțiune a rachetelor Dehlaviyeh, atât pentru versiunile la sol, cât și pentru cele aeriene, de la 5,5 km la 8 km.

Trupelele participante au lansat, de asemenea, versiunea aeriană a rachetei Shafaq, care are un focos de 50 kg și poate distruge ținte pe o rază de 20 km cu o viteză de 2,2 Mach. O altă rachetă utilizată a fost Almas. Aceasta este asociată cu un sistem automat de control al focului care poate asigura lovirea țintelor de diferite tipuri pe o rază de 8 km. Versiunea aeriană a acestei rachete a fost montată pe elicoptere Bell Cobra 209 și chiar pe drone de luptă, după cum susțin militari iranieni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel