Epidemia COVID-19 în România. Raed Arafat: Colaborarea cu Armata va continua

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), doctorul Raed Arafat, spune că actuala colaborare cu Armata română în criza generată de epidemia de noul coronavirus va continua.

Raed Arafat a explicat în ce constă colaborarea dintre Guvern și Armata română în epidemia de COVID-19.

„Noi mereu când am avut nevoie am colaborat cu Armata. Nu e un lucru nou, care se întâmplă doar acum. Hotărârea de Guvern 557 care stabilește exact cum se coordonează și se desfășoară managementul riscurilor, precizează la riscul epidemic că forțele armate sunt forță de sprijin”, a precizat Arafat. 

Acesta a adăugat că în momentul în care a fost nevoie de Armată, aceasta a răspuns imediat, dând exemplul Forțelor Aeriene Române care au adus persoane infectate din Wuhan sau Japonia, ori ajutorul venit de la personalul medical militar care a oferit sprijin autorităților.

„Ieri de exemplu, colegii de la MApN ne-au oferit un număr de medici la punctele de frontieră din Borș și din Nădlac. Aceștia au lucrat alături de cei din DSP (...) S-au folosit puncte mobile de triaj la intrarea în țară unde s-a efectuat triajul medical și bineînțeles s-au completat formularele pentru locația unde va avea loc carantina”, a adăugat Arafat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Ministerul de Interne.

„Colaborarea cu Armata va continua și pentru orice măsură în care avem nevoie de MApN, Departamentul pentru Situații de Urgență va solicita ajutor în baza Hotărârii de Guvern 557/2016”, a conchis Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Armata română se implică și ajută DSP locale în epidemia de noul coronavirus

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel