Armata română se implică și ajută DSP locale în epidemia de noul coronavirus

Tudor Curtifan / 11 Martie 2020 / 11:42
Personal militar medical, sursă foto: Institutul Medico-Militar al MApN
Personal militar medical, sursă foto: Institutul Medico-Militar al MApN

Armata română va oferi ajutor Direcțiilor de Sănătate Publică în combaterea epidemiei de noul coronavirus.

Astfel, Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a aprobat, azi, 10 martie, solicitarea venită din partea Departamentului pentru Situații de Urgență de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României.

Echipe formate din medici militari și personal sanitar au efectuat, începând cu această noapte, triajul epidemilogic împreună cu echipele de specialiști de la Direcțiile de Sănătate Publică locale la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Borș, Calafat, Moravița, Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2, informează MApN.

Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, a anunțat azi că în România există confirmate 31 de cazuri de COVID-19. Numărul acestora a explodat în cursul zilei de ieri când la începutul zilei existau 17 cazuri.

România se află în ”scenariul 2” (între 26 și 100 de cazuri) în epidemia de COVID-19 și se confruntă cu un aflux de cetățeni care pleacă din Italia, stat care a instaurat carantina pe întregul teritoriu. Acest scenariu impune în continuare măsuri de prevenție.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy