Emmanuel Macron: "Acordăm toată asistenţa necesară lui Aleksei Navalnîi, apropiaţilor săi, pe plan sanitar, al azilului sau al protecţiei"

Eduard Pascu |
Data publicării:
Preşedintele francez Emmanuel Macron
Preşedintele francez Emmanuel Macron

Germania insistă ca circumstanţele care au dus la îmbolnăvirea bruscă a politicianului de opoziţie Aleksei Navalnîi să fie clarificate, a declarat joi cancelarul Angela Merkel, adăugând că informaţiile disponibile până acum nu arată bine, relatează Reuters.

Ea a spus că Germania va furniza asistenţă medicală, inclusiv punându-şi spitalele la dispoziţie, dacă i se va cere ajutorul în cazul lui Navalnîi, care este în prezent în comă existând suspiciuni că a fost otrăvit. "Sper să-şi revină repede, iar dacă ni se va solicita îi vom furniza asistenţă medicală, inclusiv în spitalele germane, dar cererea trebuie să vină de acolo", a declarat ea presei în cadrul unei conferinţe de presă comune în sudul Franţei cu preşedintele Emmanuel Macron.

"Ceea ce este important în mod special este ca circumstanţele din spatele acestei situaţii să fie clarificate rapid", a adăugat ea. "Insistăm asupra acestui lucru, pentru că ceea ce am auzit până acum este foarte nefavorabil. Acest lucru trebuie făcut foarte transparent", a mai spus Merkel, transmite Agerpres.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat la rândul său "extrem de preocupat şi întristat" de situaţia opozantului rus, potrivit AFP. "Suntem, evident, gata să-i acordăm toată asistenţa necesară lui Aleksei Navalnîi, apropiaţilor săi, pe plan sanitar, al azilului sau al protecţiei", a spus el la finalul reuniunii din reşedinţa sa de vară din Fortul Bregancon.

Citește și: Aleksei Navalnîi ar putea fi transferat la un spital din Berlin

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel