Aleksei Navalnîi ar putea fi transferat la un spital din Berlin

Eduard Pascu |
Data publicării:

Susţinătorii lui Navalnîi au primit permisiunea ca el să fie tratat la spitalul Charite din Berlin, a declarat pentru dpa producătorul de film Jaka Bizilj.

Se fac eforturi pentru transferul liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi din Siberia la Berlin pentru tratament, după ce acesta a intrat în comă, existând suspiciuni că a fost otrăvit cu un halucinogen puternic, relatează dpa.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmiş, a precizat că autorităţile sanitare ruse nu şi-au dat încă acordul ca Navalnîi să fie transportat în Germania din oraşul siberian Omsk, transmite Agerpres.

Kremlinul a precizat anterior că dacă va primi o cerere de evacuare a lui Navalnîi o va lua în considerare cu promptitudine. "Cu siguranţă îi dorim o recuperare grabnică, ca oricărui cetăţean al ţării noastre", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit afirmaţiilor preluate de agenţia rusă TASS.

Între timp, Angela Merkel a declarat joi seara, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Emmanuel Macron, că Navalnîi va putea beneficia de "tot ajutorul medical în Franţa sau Germania".

Citește și: Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi s-a înrăutăţit (Video). Principalul opozant al regimului Putin a fost otrăvit cu o ceaşcă de ceai

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel