Eliberarea sudului Ucrainei, misiune posibilă. Ben Hodges: Prioritatea 1 este întreruperea logisticii ruse și izolarea Crimeei 

Generalul american în retragere Ben Hodges - fostul comandant al trupelor terestre americane din Europa în 2014-2017
Generalul american în retragere Ben Hodges - fostul comandant al trupelor terestre americane din Europa în 2014-2017

Întreruperea legăturilor terestre dintre Rusia și Crimeea ar însemna pentru Vladimir Putin pierderea singurului obiectiv major îndeplinit de la începutul invaziei din 24 februarie 2022.

Generalul american Ben Hodges remarcă importanța zonei de sud a Ucrainei și spune că întreruperea ”podului pe uscat” dintre Rusia și Crimeea este primul pas pentru izolarea Crimeei.

”Ucraina acumulează resurse pentru campania militară de primăvară, deoarece Crimeea este importantă. Este un teritoriu crucial pentru voi. Ucraina intenționează să elibereze Crimeea și sper cu adevărat că acest lucru se va întâmpla înainte de sfârșitul verii, cu condiția ca țările occidentale să ofere Ucrainei tot ceea ce e nevoie - rachete cu raza de acțiune potrivită”, spune Hodges.

 

Prima prioritate - întreruperea mișcării logisticii ruse prin Mariupol și Melitopol către Crimeea. 

Foto: Administrația regiunii Luhansk /Telegram

Fără recuperarea Melitopolului, eliberarea sudului Ucrainei este practic imposibilă, acesta fiind unul dintre cele mai importante noduri de transport.

Ben Hodges declara în zilele precedente că forțele ar trebui concentrate pe tăierea  aprovizionării peninsulei Crimeea.

”Acesta (sudul Ucrainei n.r.) este unul dintre cele două drumuri, așa-numitul pod de uscat, care leagă Crimeea de continent. Prin urmare, forțele ucrainene trebuie să poată să le distrugă, să lovească logistica, transportul, căile ferate de-a lungul acestui pod terestru, fie la Melitopol, fie la Mariupol, fie undeva la mijloc. Și poate forțele speciale, poate partizanii sau altcineva vor rupe aceste legături atât de mult încât Crimeea va deveni izolată”. 

 

Eliberarea Melitopolului ar demola aprovizionarea rusă

 

Importanța Melitopolului a fost evidențiată și de primarul orașului, Ivan Fedorov.

„Orașul nostru are o locație geografică favorabilă care leagă majoritatea regiunilor Ucrainei. Intersecția autostrăzilor internaționale M-18 Harkiv — Ialta și M-14 Odesa — Novoazovsk. Nod de cale ferată . Aerodrom militar”, spunea zilele trecute primarul orașului Melitopol.

El a remarcat că tocmai de asta au profitat invadatorii ruși, transformând Melitopolul în „centrul lor logistic ” încă din primele zile ale invaziei la scară largă.

„Orașul acumulează și furnizează pe front arme grele, echipament militar și personal al armatei ruse. În special, sistemele S-300 sunt transportate prin Melitopol, din care se trag asupra regiunii Zaporijia și a altor orașe, pe o rază de 80 km. Eliberarea Melitopolului va distruge sistemul logistic al ocupanților în patru direcții — Herson, Zaporijia, Donețk și Crimeea”, a explicat primarul.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel