Egiptul a inaugurat o bază militară multirol în sudul țării

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Egiptul a inaugurat formal, pe 15 ianuarie, noul complex strategic, într-un eveniment la care au participat demnitari de rang înalt din statele arabe aliate, transmite Jane.

Baza militară Berenice (Barnis) este situată pe coasta Mării Roșii, la aproximativ 90 km nord de triunghiul Halayib, o zonă controlată de egipteni și disputată cu Sudan. Ministerul Egiptului al Apărării a declarat că baza a fost construită pentru a asigura securitatea în sudul Egiptului, interesele economice în Marea Roșie și traficul maritim internațional care se deplasează în și către Canalul Suez.

Într-un videoclip este prezentată noua bază care este alcătuită din mai multe facilități pentru forțele terestre și forțele aeriane de apărare.

Imaginile din satelit arată că baza aeriană existentă a fost extinsă semnificativ odată cu construirea a 18 noi adăposturi pentru aeronave, fiecare fiind capabil să găzduiască două avioane, precum și noi zone cu hangare și o zonă de cazare și administrare.

O nouă pistă a fost, de asemenea, construită pe lângă cele două existente, deși aceasta pare să servească unui nou aeroport civil care a fost construit lângă bază. Ministerul Apărării a spus că aeroportul nou construit poate găzdui opt aeronave, iar terminalul său poate gestiona 600 de pasageri pe oră.

Puțin mai la nord a fost construită și o nouă bază navală. Cheiul acesteia are 1.000 m lungime și 14 m adâncime. Ministerul Apărării a adăugat că va fi construit și un port comercial care va avea 1.200 m spațiu de acostare.

Complexul militar este susținut de dezvoltările infrastructurii locale care includ un spital cu 50 de paturi, o uzină de desalinizare cu o capacitate de 34.000 metri cubi pe zi și 40 km de drumuri care leagă diferitele baze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel