Șeful Pentagonului le-a transmis sănătate militarilor români răniți în Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul Apărării, Mark T. Esper, a făcut astăzi remarci în timpul celei de-a doua zile a discuțiilor cu miniștrii apărării din NATO.

Comentariile sale s-au concentrat asupra misiunilor în curs ale NATO, disponibilitatea, importanța prezentării unui factor de descurajare credibil și asigurarea faptului că Alianța poate lupta și câștiga în cazul în care acțiunile de descurajare eșuează, se arată într-un comunicat al Pentagonului.

Despre Afganistan, secretarul a spus că gândurile și rugăciunile sale se îndreaptă către soldații români care au fost răniți în afara aerodromului Kandahar pe 21 octombrie într-un atac cu DEI (Dispozitiv Exploziv Improvizat) și a menționat că atacul este investigat de Resolute Support. Secretarul a mulțumit aliaților pentru angajamentul lor continuu față de misiune și și-a exprimat încurajarea pentru progresul în procesul de pace, în ciuda provocărilor. Mark Esper a menționat că nivelul ridicat de violență al talibanilor pune în pericol această oportunitate istorică de pace. El i-a asigurat pe miniștrii apărării din cadrul NATO că SUA vor continua să se consulte cu aliații și partenerii cu privire la schimbările de poziție în vigoare pentru a se asigura că Alianța se poate adapta împreună și, când este momentul potrivit, să plece împreună.

În ceea ce privește Irakul, secretarul a reiterat angajamentul SUA față de lupta împotriva ISIS pentru stabilitatea regională pe termen lung. El a salutat un rol extins pentru Misiunea NATO Irak și a remarcat importanța siguranței și securității personalului nostru diplomatic și militar.

Citește și: Precizări de la MApN în legătură cu militarii răniți în Afganistan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel