Precizări de la MApN în legătură cu militarii răniți în Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:

În urma evaluărilor medicale complexe desfășurate la spitalul ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, s-a decis ca încă doi militari din echipajul mașinii de luptă afectate de explozia de miercuri, 21 octombrie, din Afganistan, respectiv sergentul Ionuț Marius Brumă și fruntașul Dorian Emil Floare, să fie transferați, împreună cu sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman, către Spitalul Militar ROL-3 din Baza Aeriană Bagram, pentru investigații medicale suplimentare și continuarea tratamentelor de specialitate. Transferul s-a realizat pe cale aeriană joi, 22 octombrie.

Viețile celor patru militari români din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions,” răniți în atacul cu dispozitiv exploziv improvizat din 21 octombrie, sunt în afara oricărui pericol. Militarii se află în stare stabilă și, în funcție de evoluția stării de sănătate și de recomandările echipelor medicale, este luată în calcul opțiunea de a fi transferați, conform procedurilor aplicate în aceste situații, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, se arată în comunicatul primit de DefenseRomania de la MApN.

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă, a intrat în legătură telefonică în dimineața zilei de vineri, 23 octombrie, cu comandantul Batalionului 191 Protecția Forței și cu o parte dintre militarii răniți.

Ministrul Ciucă a transmis militarilor răniți urări de sănătate și i-a asigurat de sprijinul total din partea echipei de conducere a ministerului pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și recuperare.

Comandantul Batalionului 191 Protecția Forței a prezentat ministrului apărării naționale o sinteză a situației de securitate din zona de responsabilitate a militarilor români, precum și măsurile întreprinse pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor în condiții optime de securitate.

Ministrul apărării naționale a reiterat faptul că participarea Armatei României în Afganistan reprezintă cea mai importantă contribuție națională într-un teatru de operații și că siguranța și securitatea militarilor români, indiferent de teatrul de operații și zona de dislocare, este prioritară pentru conducerea Ministerului Apărării Naționale, se mai precizează în comunicat.

Citește și: Doi militari români, răniți în Afganistan după ce convoiul în care se aflau a fost atacat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel