Eduard Hellvig, directorul SRI, invitat în Parlamentul României pentru a discuta criza din Est și situația de la granița Ucrainei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Eduard Hellvig, directorul SRI. Sursă foto: Serviciul Român de Informații
Eduard Hellvig, directorul SRI. Sursă foto: Serviciul Român de Informații

Comisia parlamentară l-a invitat pe directorul SRI, Eduard Hellvig, la discuţii privind situaţia de la graniţa Ucrainei.

Preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, senatorul Cristian Chirteş, a transmis o invitaţie directorului SRI, Eduard Hellvig, la şedinţa Comisiei din data de 22 februarie a.c., ora 13.30, pentru a discuta situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO.

Parlamentarii din Comisie au decis astăzi, în şedinţă, să invite conducerea SRI la lucrările de săptămâna viitoare, pentru a fi informaţi cu privire la evoluţiile actuale de securitate la graniţa Ucrainei şi asupra aspectelor de interes pentru România. Solicitarea Comisiei vine în contextul tensiunilor Rusia-Ucraina.

"Am trimis o invitaţie conducerii Serviciului Român de Informaţii să participe la şedinţa Comisiei noastre de săptămâna viitoare. Parlamentarii din Comisie doresc să fie informaţi cu privire la situaţia din proximitatea Ucrainei şi din zonă. După cum ştiţi, au avut întâlniri pe problematica ucraineană şi Comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Senatului şi Camerei Deputaţilor cu ministrul Apărării.

În fiecare zi apar noi situaţii şi fiecare dintre parlamentarii din Comisia noastră au întrebări pe care doresc să le adreseze conducerii SRI", a declarat senatorul Cristian Chirteş, preşedintele Comisiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel