După sistemele HIMARS, a venit şi rândul tancurilor Leopard să fie ''capturate'' sau ''distruse'' de propaganda rusă

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Primele tancuri Leopard 2 pe care Polonia le-a oferit Ucrainei. 24/02/2023.
Primele tancuri Leopard 2 pe care Polonia le-a oferit Ucrainei. 24/02/2023.

Nici nu au ajuns bine în Ucraina ca tancurile Leopard oferite de Polonia au fost capturate la Bahmut, dar nu oricum, ci pe hârtie. Un tanc Leopard ajuns în Ucraina a fost capturat la Bahmut, susţine Alexey Muratov, secretar adjunct al filialei din Donețk a partidului "Rusia Unită". Este vorba de formațiunea politică a președintelui rus, domnul Vladimir Putin. Ca să stabilim de la bun început, declaraţia aşa-zisului oficial rus din Donețk este o minciună, deoarece copiază declaraţiile anterioare al Ministerului rus al Apărării cu privire la zecile de sisteme HIMARS distruse pe front de armata rusă.

 

Amintim că, la 24 februarie, Polonia a livrat primele patru tancuri Leopard Ucrainei. Polonia a promis Ucrainei 14 tancuri germane Leopard 2A4, din care patru au fost deja livrate, iar restul de 10 urmează să ajungă în următoarele zile.

În prezent, nu există nicio dovadă că a fost capturat un tanc Leopard. Nu există niciun material foto-video care să demonstreze acest lucru. Facem aceasta menţiune, deoarece, dacă afirmația ar fi adevărată, soldații ruși nu ar rata ocazia să facă fotografii lângă tancul Leopard pe care să-l prezinte ca pe un trofeu de război.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării nu a menționat ca armata rusă ar fi capturat unu tanc Leopard. În rezumatul zilnic de pe 1 martie al Ministerului rus al Apărării - atunci a făcut declaraţiile și Alexey Muratov - sunt menționate luptele din apropierea Bakhmut și nimic mai mult. Mai jos puteţi vedea unul dintre zecile de conturi de Twitter care răspândesc această dezinformare.

După cum precizează analişti militarii ai Bulgarian Military, Ministerului rus al Apărării îi place să anunțe deşt armele occidentale pe care armata rusă le ''captureaza'' în Ucraina.

Să ne amintim de câte ori a afirmat Rusia că a distrus sistemele ucrainene HIMARS fără a furniza măcar un material foto-video care să dovedească cele susţinute. Acum avem de a face cu un caz similar, dar Ministerul rus al Apărării nici măcar nu menționează capturarea unui tanc Leopard în Bakhmut , dar o face o portavoce propagandistică din Donețk.

În prezent, cele mai aprige lupte dintre trupele ucrainene și cele rusești au loc în regiunea Bakhmut [Artemovsk în limba rusă] şi poate acesta este motivul pentru care Alexey Muratov a ales acest loc pentru a da naştere unei naraţiuni propagandistice.

Orașul Bakhmu este literalmente înconjurat de trupe rusești, inclusiv de trupe ale companiei militare private Wagner, dar Forţele Armate Ucrainene nu sunt dispuse să cedeze, deoarece considera că ar permite ruşilor să înainteze pe front.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel