După plimbările pe cal prin Siberia, Putin trece la următorul nivel și zboară aproximativ 30 de minute cu un bombardier nuclear supersonic Tu-160M

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a anunțat, pe 22.02.2024, că Vladimir Putin a participat la un zbor al unui bombardier strategic modernizat de tip Tu-160M.

Zborul aeronavei, în carlinga căreia s-a aflat președintele rus a durat aproximativ 30 de minute. De asemenea, pregătirile înainte de decolare au avut o durată de 45 de minute.

După cum a precizat Dmitri Peskov, președintele a luat decizia de a zbura cu noul bombardier strategic cu o zi înainte, când a urcat la bordul unei aeronave Tu-160M.

Întrebat despre traiectul de zbor al avionului, Peskov a răspuns: “Secret militar”.

“Tehnica este excelentă. Într-adevăr de nouă generație. După cum i-am spus comandantului aeronavei, acum voi spune și conducerii Ministerului Apărării: Bombardierul poate fi introdus în dotarea Forțelor Armate”, le-a spus Putin jurnaliștilor la încheierea zborului.

“Este într-adevăr o aeronavă nouă, în mai multe privințe. Poate fi controlată mai bine, iar acest lucru este vizibil cu ochiul liber și pentru o persoană neprofesionistă. Fiabilitatea este foarte mare, iar armamentul de încredere. Este vorba despre un avion cu totul nou”, a precizat Putin citat de agenția de presă Interfax.

Acesta a fost răspunsul dat de șeful statului rus la o întrebare privind impresiile sale despre bombardierul Tu-160M în comparație cu zborul efectuat pe versiunea anterioară a avionului purtător de rachete în urmă cu 19 ani.

El a menționat că, în pofida faptului că este vorba despre un avion militar, condițiile pentru echipaj au fost îmbunătățite în mod semnificativ.

“Există un bloc în care membrii echipajului se pot odihni, dacă este necesar”, a remarcat președintele.

În ziua anterioară, Corporația întrunită constructoare de avioane (OAK) informase despre planurile de a începe producerea în serie a bombardierului strategic actualizat Tu-160M.

Comentariul autorului:

Dintr-un material video prezentat de postul de televiziune Zvezda al Ministerului rus al Apărării, rezultă faptul că președintele Vladimir Putin s-a aflat la bordul avionului Tu-160M cu numărul de bord 06 roșu. Este vorba despre aeronava Ilya Muromeț (număr de înregistrare RF-94105).

Aflat într-o vizită de lucru în Republica Tatarstan, pe 21 februarie, președintele rus s-a deplasat la Întreprinderea de aviație S.P. Gorbunov din Kazan, unde este realizată, în paralel, atât producerea de bombardiere noi de tip Tu-160M, cât și modernizarea aeronavelor Tu-160 aflate în dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune la versiunea Tu-160M.

Vladimir Putin a urcat la bordul unui bombardier Tu-160M construit de la zero, cu numărul de bord 22 roșu, căruia a propus să i se acorde denumirea de Mintimer Shaimiev în onoarea fostului președinte al Tatarstanului.

Întreprinderea din Kazan a pregătit patru bombardiere strategice Tu-160M pentru a fi predate în scurt timp Forțelor Aerocosmice. Între acestea se află trei aeronave modernizate și una construită de la zero.  

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel