După o discuție cu Viktor Orban, Serbia și-a trimis Armata să păzească o tabără de migranți

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata sârbă, Sursă foto: Ministry Of Defence Republic of Serbia
Armata sârbă, Sursă foto: Ministry Of Defence Republic of Serbia

Soldaţi sârbi înarmaţi păzesc o tabără de migranţi la frontiera cu Croaţia pentru a împiedica tentativele migranţilor de a trece graniţa către Uniunea Europeană, relatează vineri agenţia Reuters.

Decizia de a trimite soldaţi să păzească tabăra survine după de preşedintele sârb Aleksandar Vucic a avut o discuţie vinerea trecută cu premierul ungar Viktor Orban, unul dintre adversarii cei mai vocali ai migraţiei ilegale în Europa.

Tabăra din oraşul Sid, una dintre cele trei tabere de refugiaţi din zonă, găzduieşte 239 migranţi. Ei pot părăsi tabăra numai câte 30 de minute pe zi cu o declaraţie scrisă în care trebuie să menţioneze motivul şi ora deplasării.

 

Migranții spun că nu sunt intimidați de Armata sârbă

 

Dar se pare să prezenţa soldaţilor nu va descuraja migranţii să-şi continue tentativele de a trece graniţa croată pentru a-şi continua apoi drumul către ţările mai bogate din Vest, precum Germania.

''Voi încerca să trec din nou'', spune Ali Reza, citat de Agerpres, un migrant iranian blocat de doi ani pe teritoriul sârb şi care a încercat în acest timp să treacă graniţa de 10 ori, fiind de fiecare dată întors înapoi de poliţie. ''Vreau să merg în Germania. Serbia este o ţară frumoasă, dar nu are bani'', explică el agenţiei Reuters.

Numărul migranţilor care folosesc ruta balcanică pentru a ajunge în vestul Europei a scăzut semnificativ faţă de valul migrator din 2015-2016, când circa un milion de migranţi au folosit această rută.

Totuşi, în prezent circa 9.000 de migranţi, cei mai mulţi din Afganistan, Siria şi Iran, sunt încă blocaţi în Serbia, majoritatea în tabere cum este cea de la Sid şi au loc zilnic tentative de trecere ilegală a graniţei către Ungaria sau Croaţia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel