După lungi eforturi, Forțele Aeriene Ruse vor primi, în luna decembrie, patru avioane de vânătoare Su-57

Ionel Copcea |
Data publicării:
Avioane rusești de tip Su-57
Avioane rusești de tip Su-57

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 12.11.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, în luna decembrie a acestui an, Forțele Aerocosmice vor primi patru avioane de vânătoare de generația a cincea Su-57 din producția de serie.

“În luna decembrie, Întreprinderea de Aviație din Komsomolsk pe Amur va livra Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse patru avioane de vânătoare din producția de serie de tip Su-57”, a declarat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, în prezent, la Centrul de stat pentru teste de zbor, continuă testarea primului avion Su-57 din producția de serie, care a fost livrat la trupe în luna noiembrie a anului trecut. Astfel, după primirea noului lot de avioane de acest tip, Forțele Aerocosmice vor dispune de cinci avioane de vânătoare Su-57.

În baza unui contract aflat în derulare, până la sfârșitul anului 2024, Forțele Aerocosmice ar trebui să primească 22 de avioane Su-57, iar până în 2028 numărul aeronavelor livrate la trupe este planificat să crească la 76.

Su-57 este un avion de vânătoare multirol al Federației Ruse, de generația a cincea, dezvoltat de compania Sukhoi. Aeronava este destinată pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte aeriene, terestre și de la suprafața apei. Aceasta are o viteză de croazieră supersonică, armamentele amplasate în interiorul fuselajului, acoperire de radiolocație, precum și un nou complex de echipamente de bord.

Comentariul autorului: Potrivit altor surse, este planificat ca, în anul 2021, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse să primească cinci avioane de vânătoare Su-57 din producția de serie. O aeronavă de acest tip ar fi fost livrată deja la Centrul de stat 929 pentru teste de zbor P. Chkalov din Akhtubinsk (Regiunea Astrakhan) al Forțelor Aerocosmice în luna ianuarie, urmând ca alte patru să fie primite de militarii ruși până la sfârșitul anului.

Planurile curente ale Forțelor Aerocosmice prevăd dotarea cu cele 76 de avioane Su-57 a trei regimente de aviație de vânătoare, structurate în câte două escadrile, cu 12 aeronave fiecare. Primele două regimente se vor afla în Regiunile Militare Sud și Vest, la linia de contact cu statele membre NATO. Probabil, diferența de patru avioane va fi introdusă în dotarea Centrului de instrucție de la Lipetsk, pentru pregătirea piloților.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel