După exemplul Finlandei, Suedia a spus că nu va găzdui arme nucleare după aderarea la NATO

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Suedia nu intenționează să găzduiască arme nucleare. Țara va anunța acest lucru oficial după aderarea la NATO.

Potrivit ministrului de externe al Suediei, Tobias Bilström, țara sa calcă pe urmele vecinilor săi din nord, inclusiv Finlanda, scrie Reuters.

În același timp, recent, comandantul șef al Forțelor Armate Suedeze, Mikael Büden, a recomandat guvernului țării sale să nu stabilească nicio rezervă la tratatul de aderare a Suediei la NATO, în special în ceea ce privește amplasarea de arme nucleare.

Aderarea Suediei și Finlandei la NATO a fost deja ratificată de 28 de state membre ale Alianței din 30. Au mai rămas doar Turcia și Ungaria.

De asemenea, președintele finlandez Sauli Niinisto a exclus posibilitatea plasării de arme nucleare pe teritoriul țării sale.

Niinisto a spus că, în calitate de membru NATO, Finlanda nu are intenția de a desfășura arme nucleare pe teritoriul său și nu există niciun indiciu că cineva sugerează Finlanda să facă acest lucru.

În același timp, președintele finlandez a subliniat că armele nucleare sunt o parte importantă a descurajării NATO. Cu toate acestea, este un mijloc de prevenire, nu un scop în sine, a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel