După cele din Extremul Orient și din vestul țării, Rusia și-a alertat și trupele din Regiunea Militară Sud

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 25.01.2022, marile unități și unități militare ale regiunii au fost alertate pentru verificarea nivelului de pregătire pentru luptă. Peste 6.000 de militari au fost scoși în poligoane în vederea desfășurării de exerciții tactice.

“Potrivit planului verificării, o serie de mari unități și unități militare au trecut la desfășurarea de marșuri combinate către poligoane de arme întrunite aflate la distanțe considerabile de punctele de dislocare permanentă, pentru îndeplinirea de activități de pregătire pentru luptă”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția RIA Novosti.

La activitățile de instrucție participă mari unități și unități militare din cadrul armatelor de arme întrunite, armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană, precum și grupări navale aparținând Flotei ruse din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică.

Verificarea nivelului de pregătire pentru luptă se desfășoară sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Alexander Dvornikov.

Comentariul autorului: O verificare similară a fost începută pe 25 ianuarie și în cadrul Trupelor Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. După cum au anunțat reprezentanții ruși, aceasta va dura până pe 29 ianuarie.

De asemenea, începând din 14 ianuarie, au fost alertate și Trupele Regiunii Militare Est, care participă la o verificare inopinată a forțelor de reacție ale Statului unional format între Federația Rusă și Republica Belarus. Verificarea este structurată în două etape, care se vor desfășura în perioada 14 ianuarie - 09 februarie, respectiv 10-20 februarie. În partea a doua a verificării, pe teritoriul Republicii Belarus va fi executat exercițiul comun Allied Resolve-2022.

Este de așteptat ca, în perioada următoare, militarii ruși să desfășoare activități intense de pregătire pentru luptă, în special de-a lungul liniei de contact cu statele membre NATO, respectiv în zonele de responsabilitate ale Regiunilor Militare Vest și Sud. Acestea vor include trageri de luptă, inclusiv lansări de rachete cu complexe terestre, aeriene și navale.

Trebuie remarcat faptul că, din cauza tensiunilor apărute în relațiile dintre Rusia și NATO, militarii ruși au crescut progresiv presiunile la frontierele statului. În curs de desfășurare se află și o serie de activități navale, mai multe detașamente de nave de la toate flotele aflându-se în marșuri de instrucție, ce includ manevre independente sau în cooperare cu alte state partenere (China și Iran). Acestea vor culmina cu executarea unui exercițiu întrunit în estul Mării Mediterane.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel