După ce a oferit Ucrainei sisteme antitanc NLAW, Marea Britanie a luat decizia să trimită mai multe arme pentru Armata Ucrainei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sisteme de rachete antitanc NLAW, livrate Ucrainei
Sisteme de rachete antitanc NLAW, livrate Ucrainei

Marea Britanie a anunţat miercuri că va trimite Ucrainei mai multe arme pentru a se apăra în faţa Rusiei. De asemenea, guvernul britanic a cerut organismului audiovizual de reglementare să ia măsuri împotriva postului rus de ştiri Russia Today, precizează agenţiile de presă Reuters şi EFE.

''În lumina comportamentului tot mai ameninţător al Rusiei şi în linie cu sprijinul nostru anterior, Regatul Unit va oferi în scurt timp un pachet suplimentar de sprijin (militar) pentru Ucraina'', a declarat premierul Boris Johnson la sesiunea de întrebări şi răspunsuri din parlamentul de la Londra.

Marea Britanie a furnizat deja Ucrainei circa 2.000 de rachete antitanc NLAW şi a trimis specialişti care să îi instruiască pe militarii ucraineni să le folosească.

Decizia lui Vladimir Putin de a recunoaște două regiuni separatiste din estul Ucrainei drept state și desfășurarea forțelor ruse pe teritoriul controlat de acestea au condus la un răspuns coordonat sub formă de sancțiuni economice din partea Regatului Unit, SUA și Uniunea Europeană.

''Ceea de dorim să vedem este o dezescaladare din partea lui Vladimir Putin'', a indicat Boris Johnson, după ce, în urma recunoaşterii de către Rusia a independenţei provinciilor separatiste din estul Ucrainei, Marea Britanie a anunţat marţi impunerea de sancţiuni împotriva a cinci bănci ruseşti (Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank şi Banca Mării Negre) şi a trei oligarhi (Ghenadi Timcenko, Boris Rotenberg şi Igor Rotenberg) consideraţi a fi în cercul apropiat preşedintelui Putin.

Pe de altă parte, unii parlamentari i-au cerut lui Johnson să suspende emisia postului rus de ştiri Russia Today în Regatul Unit, pe motivul că acest post răspândeşte propaganda Kremlinului.

Premierul britanic a spus că ministrul său al culturii, Nadine Dorries, a cerut organismului de reglementare britanic (Ofcom) să reexamineze licenţa postului rus.

''Dar, ceea ce vreau să spun ... este că noi trăim într-o democraţie'', a ţinut să adauge Johnson. ''Trăim într-o ţară care crede în libertatea de exprimare. Şi cred că este important ca, spre deosebire de cum face Rusia, să lăsăm Ofcom mai degrabă decât politicienii să decidă ce organizaţii media să interzică'', a mai spus el.

Ulterior şi biroul său de presă a venit cu o declaraţie mai temperată pe acest subiect, precizând că Ministerul Culturii a transmis acelui organism preocupările sale cu privire la încălcarea regulilor de emisie TV de către postul Russia Today, menţionând ''capacitatea Rusiei de a-şi răspândi propaganda în Regatul Unit''. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel