După 200 de ani de neutralitate drapelul Suediei a fost ridicat la sediul NATO. „Rusia sub Putin a eșuat, NATO e de azi o Alianță mai mare și mai puternică”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
După aproape 200 de ani de neutralitate drapelul Suediei a fost ridicat într-un moment istoric la sediul NATO. Foto: Captură video NATO
După aproape 200 de ani de neutralitate drapelul Suediei a fost ridicat într-un moment istoric la sediul NATO. Foto: Captură video NATO

Azi a avut loc ceremonia istorică de ridicare a drapelului Suediei la sediul NATO. Suedia este cel de-al 32-lea stat al celei mai puternice alianțe militare defensive din istorie.

Aderarea Suediei la NATO este un moment "istoric", evidențiind eșecul președintelui rus Vladimir Putin în tentativa de a slăbi Alianța, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, conform Agerpres, care citează AFP.

"La lansarea invaziei în Ucraina acum doi ani, președintele Putin dorea mai puțin NATO și mai mult control asupra vecinilor săi. El își dorea să distrugă Ucraina ca stat suveran, dar a eșuat. NATO este acum mai mare și mai puternică", a declarat Stoltenberg într-o conferință de presă comună cu premierul suedez Ulf Kristersson, la sediul NATO din Bruxelles.

"Aderarea Suediei consolidează NATO și face întreaga Alianță mai sigură", a adăugat înaltul oficial aliat.

Ceremonia de ridicare a drapelului Suediei la sediul NATO a avut loc luni la prânz, marcând finalul unui parcurs de aproape doi ani pentru țara scandinavă, care a devenit oficial al 32-lea stat membru al Alianței Nord-Atlantice.

2. După aproa... (drapel-suedia-sediu-nato_10447100.png)

După aproape 200 de ani de neutralitate drapelul Suediei a fost ridicat într-un moment istoric la sediul NATO. Foto: Captură video NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a întâmpinat noul ambasador suedez, care își va reprezenta țara în Consiliul Nord-Atlantic, principala structură politică a Alianței. Apoi, ei au asistat la ridicarea drapelului suedez, care flutura alături de drapelele celorlalte 31 de țări membre în fața impunătorului sediu NATO din Bruxelles.

După invadarea Ucrainei de către forțele ruse la 24 februarie 2022, Suedia a renunțat la aproape 200 de ani de neutralitate și nealiniere militară, alăturându-se celei mai mari alianțe militare din lume.

"Aderarea Suediei la NATO este o victorie pentru libertate", a subliniat premierul suedez joi, la Washington, după ce a predat documentele oficiale de aderare a țării la Alianța Nord-Atlantică secretarului de stat american Antony Blinken. Statele Unite sunt depozitarul Tratatului Atlanticului de Nord, semnat în capitala SUA în 1949.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel