Dublu atentat sinucigaș la Bagdad. Una dintre detonări a fost filmată de martori - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Atentat sinucigas la Bagdad Sursa foto: Twitter
Atentat sinucigas la Bagdad Sursa foto: Twitter

Doi atentatori sinucigași s-au aruncat în aer, azi, în zona foarte aglomerată a unei piețe agroalimentare din Bagdad. Una dintre explozii a fost filmată de martori.

Două atentate sinucigașe au zguduit joi dimineață o piață comercială foarte aglomerată din Bagdad, ucigând cel puțin 28 de persoane și rănind grav alte 73, potrivit presei locale.

Cei doi atacatori sinucigași au detonat încărcăturile explozibile, la scurt timp unul după celălalt în zona de lângă Piața al-Tayaran din Bagdad, a informat agenția oficială de știri irakiană citată de Anadolu.

Comandamentul pentru operațiuni din Bagdad a confirmat mai devreme atacul. Niciun grup nu și-a revendicat până acum responsabilitatea pentru cele două atentate.

Generalul Yahya Rasool, purtătorul de cuvânt al armatei irakiene, a declarat că „sinucigașii erau urmăriți de forțele de securitate înainte de a se arunca în aer în piața Tayaran din Bagdad”.

Ministerul irakian de interne a declarat că unul dintre sinucigași a susținut că este bolnav și că are nevoie de ajutor și s-a aruncat în aer când cetățenii s-au adunat să-l ajute.

Potrivit martorilor oculari, forțele de securitate și-au intensificat prezența și au luat măsuri stricte în vecinătatea zonei verzi puternic fortificate, din centrul Bagdadului, pentru a asigura protecția sediilor misiunilor diplomatice străine.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel