Dușa, MApN, întâlnire strategică. România, 780 de militari care participă

Vladimir Neagu |
Data publicării:
Mircea Dușa
Mircea Dușa

Secretarul de stat Mircea Dușa s-a întâlnit cu ambasadorul Italiei la București, Marco Giungi. 

Întâlnirea a avut loc astăzi, la sediul MApN. 

Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală politico - militară, în cadrul Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două ţări, dar şi despre subiecte de interes comun aflate pe agenda organizaţiilor internaţionale.

Printre domeniile în care colaborarea româno - italiană ar putea fi intensificată în viitor se numără participarea militară în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Afganistan și Irak, dar şi aspecte ce ţin de fenomenul migraţiei. Un punct important de pe agenda discuţiei l-a reprezentat Misiunea Resolute Support din Afganistan. Mircea Duşa a apreciat angajamentul asumat de Italia şi contribuţia substanţială a acestei țări la misiunea NATO din Afganistan. În acelaşi context, a menţionat şi angajamentul solid al României faţă de misiunea aliată, inclusiv din perspectiva cooperării foarte bune cu partenerul italian la nivelul componentei de instruire şi asistenţă din cadrul Comandamentului de instruire, asistenţă şi consiliere Vest (TAAC W).

În cadrul Misiunii Resolute Support, România participă în prezent cu 700 de militari şi îşi va majora contribuţia, în anul 2019, până la 780 de militari, o parte dintre aceştia urmând să fie încadraţi în TAAC W, condus de Italia.

”Comunitatea internaţională îşi continuă eforturile de întărire a instituţiilor afgane iar noi, ca membri ai NATO, trebuie să avem un dialog politic constant cu actorii regionali. În plus, este foarte important ca sprijinul aliat să continue pentru întărirea Forţelor Naţionale Afgane de Securitate, astfel încât acestea să îşi poată dezvolta propriile capabilităţi. Misiunea Resolute Support este vitală pentru îndeplinirea acestor obiective", a precizat Mircea Duşa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel