Dronele kamikaze iraniene pot zbura până la 1.000 km. Federația Rusă poate lovi din diferite direcții, avertizează Kievul

Dronă iraniană kamikaze de tip Shahed-136, folosită de Rusia în Ucraina
Dronă iraniană kamikaze de tip Shahed-136, folosită de Rusia în Ucraina

Rusia folosește cu preponderență drone iraniene, forțată de previzibila epuizare a rachetelor sale de mare precizie.

Potrivit experților, dronele iraniene Shahed-136 kamikaze pot acoperi o distanță de până la 1.000 de kilometri, iar invadatorii ruși le pot folosi din diferite direcții, a declarat Yurii Ignat, purtător de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, în tele-maratonul din 5 octombrie, emisiune zilnică, transmisă de toate canalele TV importante din Ucraina.

„Ținta (drona n.r.) este complexă, nu este atât de mare: anvergura aripilor este de 2,5 metri, masa este de 200 de kilograme, focosul este de 40 kg. Este, de fapt, ca un proiectil de artilerie care zboară cu o viteză de 120 kilometri pe oră, iar la apropierea de țintă coboară cu o viteză mai mare”, spune Ignat.

Acesta a confirmat că Rusia a trecut de la utilizarea rachetelor de înaltă precizie, care costă milioane de dolari Kh-101, Kalibr, Kh-555, Iskander, la vehicule aeriene fără pilot.

Probabil că rușii vor amenința întreaga lume cu aceste rachete, care sunt capabile să transporte încărcături nucleare tactice.

Natalia Humeniuk, șefa serviciului de presă al Comandamentului ”Sud” al forțelor ucrainene, a specificat că în regiunea sudică, armata rusă ar putea avea între 300 și 1.000 de drone, scrie Radiosvoboda.

 

Nu zboară cât se laudă iranienii, dar tot pot parcurge o mie de km

„Shahed-136” este o dronă kamikaze produsă de Iran. Raza sa de zbor, declarată de iranieni, este de 2.500 de kilometri.

Cu toate acestea, experții notează că este puțin probabil ca această dronă kamikaze să parcurgă o asemenea distanță, deoarece cu o astfel de masă și viteză, combustibilul este consumat mai repede, iar o serie de alți factori indică faptul că poate zbura încă aproximativ 1.000 de kilometri, scrie Ukrainska Pravda.

Peste o 12  drone ghidate de ruși au atacat Ucraina în noaptea de 5 octombrie. Șase dintre ele au fost doborâte - trei de către forțele de rachete antiaeriene în sud, iar trei de către avioanele Forțelor Aeriene.

Atacul a fost efectuat de drone care au zburat din sud. Cu toate acestea, potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Aeriene, ”te poți aștepta lovituri și din alte direcții, deoarece inamicul le-ar putea trimite din Crimeea și Belarus”.

Ignat a menționat că dronele iraniene reprezintă o nouă amenințare pentru toate forțele de apărare și trebuie distruse prin toate mijloacele disponibile.

Pentru aceasta, armata ucraineană are nevoie de diferite mijloace de apărare aeriană, în special de tunuri antiaeriene și sisteme de mitraliere de mare calibru.

Citește și: Iranul neagă că ar fi furnizat Rusiei drone pe care aceasta să le folosească în Ucraina, dar prezenţa UAV-urilor iraniene pe câmpul de luptă contrazice Teheranul

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel