Rușii au atacat din nou cu drone kamikaze: 6 aparate Shahed-136 au fost distruse

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Shahed-136 done kamikaze / captură video
Shahed-136 done kamikaze / captură video

În noaptea de 5 octombrie, trupele ruse au atacat Ucraina cu drone kamikaze iraniene, dar au pierdut 6 drone Shahed-136.

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei raportează acest lucru în Telegrama sa.

"În noaptea de 5 octombrie, forțele de ocupație ruse au atacat Ucraina cu drone kamikaze Shahed-136. Șase drone kamikaze au fost distruse de unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene din sudul țării", se arată în mesaj.

Rușii folosesc dronele kamikaze pentru a ataca obiective de infrastructură civilă. Astfel, ucrainenii susțină că ocupanții au atacat localitatea Biserica Albă (Bila Țerkva) din regiunea Kiev cu drone kamikaze . În urma atacului inamic, au izbucnit incendii la infrastructura, o persoană a fost rănită.

La mijlocul lunii august, Iranul a vândut Rusiei o mie de drone.

Pe lângă dronele Shahed-136,  Iranul ar fi furnizat deja Rusiei UAV-ul de recunoaștere a atacurilor Shahed-129.

Dezvoltarea Șahed 129 s-a bazat pe drona israeliană Hermes 450 și pe UAV-ul american MQ-1 Predator.

Lungimea fuzelajului lui "Shahed 129" este de 8 metri. Anvergura aripilor este de 16 metri. Sarcina de luptă declarată este de până la 400 kg. Viteza de zbor este de până la 150 km/h cu o rază de până la 200 km. Raza de zbor declarată este de până la 1700 km. Dezvoltatorii susțin că drona poate rămâne în aer până la 24 de ore.

Iranul a negat că a furnizat Rusiei drone pentru războiul din Ucraina.

Zilele trecute, Forţele Armate Ucrainene au capturat o dronă iraniană Mohajer-6, folosită de armata rusă. Această dronă a fost interceptată de Forţele Armate Ucrainene deasupra Mării Negre, în luna septembrie.

Militarii ucraineni au postat o fotografie a unei drone de fabricație iraniană care ar fi fost folosită de armata rusă pentru a ataca orașele ucrainene.

Citește și: Pot dronele iraniene schimba cursul războiului rus din Ucraina? Nepotrivirea tehnică majoră riscă atragerea directă a Iranului în conflict

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel