Dronele iraniene sunt o durere de cap pentru Kiev: Sunt greu de doborât și obligă Forțele Aeriene să își semnalizeze pozițiile

Dronele fabricate în Iran, pe care Rusia le folosește în Ucraina, continuă să fie o problemă pentru Forțele Aeriene, spun militarii ucraineni.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, colonelul Yuri Ihnat, într-un interviu pentru UPravda, a recunoscut că dronele kamikaze de tip Shahed sunt încă greu de doborât de către forțele aeriene ucrainene.

„Dronele iraniene sunt o durere de cap. Rușii le lansează în număr mare, iar dronele parcurg rute diferite, zboară jos, lanivelul solului și sunt greu de doborât cu avionul. Pentru că viteza dronei în sine este de 150 km/h, iar avionul de luptă zboară cu o viteză de cel puțin 400 km/h”, explică oficialul ucrainean.

O problemă suplimentară este faptul că dronele sunt lansate pe timpul nopții, iar eliminarea acesteia, ”cu mijloacele de apărare aeriană ale forțelor terestre sau ale grupurilor mobile de foc”, este deosebit de dificilă. Potrivit lui Ignat, Rusia lansează în mod deliberat aceste drone noaptea pentru a epuiza apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Rusia lansează dronele iraniene și pe post de momeală: îi forțeză pe militarii ucraineni să folosească rachete antiaeriene pentru a doborî ”Shahezii”. În acest fel, inamicul poate vedea unde sunt amplasate sistemele ucrainene, poate face ajustări în cazul unei lovituri cu rachete amplasate deja pe nave sau pe avioane. 

În noaptea de 11 iunie, forțele de apărare aeriană au distrus șase  drone Shahed iraniene, lansate în regiunile Harkiv și Sumî.

Într-o intervenție de săptămâna trecută, oficialul a mai amintit că apărarea aeriană ucraineană va fi întărită nu numai de Patriot, ci și de alte sisteme avansate de apărare aeriană occidentală, precum și de avioanele de luptă. "Sistemele Patriotsunt folosite cu succes împotriva țintelor balistice, iar cu SAMP-T angajăm și alte tipuri de ținte  - nimic fără ele. Folosim IRIS-T, cât și NASAMS”, a spus Ignat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel