Dronele de asalt turceşti Bayraktar TB2 au ajuns în Ucraina

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Bayraktar TB2
Bayraktar TB2

Dronele de asalt turceşti Bayraktar TB2, a căror livrare fusese convenită anterior de către Kiev şi Ankara, au sosit deja în Ucraina şi în curând va începe testarea lor, a anunţat miercuri preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

'Pot să vă dezvălui informaţia că urmează să înceapă testarea celor mai puternice drone de asalt Bayraktar, a căror livrare am convenit-o cu preşedintele Turciei (Recep Tayyip Erdogan). Vă pot spune chiar că aceste dispozitive se află deja pe teritoriul Ucrainei', a afirmat Poroşenko, în deschiderea reuniunii Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei.

Potrivit şefului statului ucrainean, ţara sa are dreptul de a crea sisteme de arme moderne şi eficiente de apărare, inclusiv sisteme puternice de rachete.

'Dacă luăm în considerare faptul că Rusia blochează Memorandumul de la Budapesta şi, prin urmare, el nu este valabil, şi nu suntem încă membri NATO (...), ar trebui să ne gândim serios la consolidarea potenţialului de apărare al statului nostru', a afirmat preşedintele ucrainean, adăugând că fabricarea de arme moderne va deveni 'un factor strategic de descurajare a agresorului rus' şi va oferi armatei noi posibilităţi de a ataca inamicul de la mare distanţă.

La 4 noiembrie 2018, în timpul unei vizite oficiale în Turcia, Poroşenko a vizitat compania Baykar Makina, specializată în drone.

La 12 ianuarie, compania ucraineană de stat Ukrspeţexport a semnat cu Baykar Makina un acord pentru achiziţionarea de drone Bayraktar TB2 pentru armata ucraineană. Ulterior, Poroşenko a declarat că acordul se înscrie pe linia extinderii cooperării tehnico-militare dintre Ucraina şi Turcia şi 'corespunde în totalitate cursului strategic al Ucrainei' de a se apropia de NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel