Drone maritime ucrainene au încercat din nou să atace o navă rusească în Marea Neagră. Rușii susțin că ambele ambarcațiuni au fost distruse

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Nava de patrulare Serghei Kotov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).
Nava de patrulare Serghei Kotov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 25.07.2023, că forțele ucrainene au încercat să atace cu vedete fără echipaj nava de patrulare Serghei Kotov, care îndeplinea misiuni de control al navigației în partea de sud-vest a Mării Negre.

,,În această seară, Forțele Armate ale Ucrainei au făcut o încercare nereușită de a ataca cu două nave de mare viteză fără echipaj nava de patrulare Serghei Kotov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care îndeplinea misiuni pentru controlul navigației în partea de sud-vest a Mării Negre, la 370 de kilometri sud-vest de Sevastopol”, se arată într-un comunicat al ministerului, preluat de agenția Interfax.

,,Pe timpul respingerii atacului, ambele drone maritime ucrainene au fost distruse la distanțe de 1.000 și respectiv 800 de metri”, au precizat reprezentanții ministerului.

Aceștia au menționat că în timpul incidentului nu au fost înregistrate victime.

Nava de patrulare Serghei Kotov a FRMN continuă să-și îndeplinească misiunile stabilite”, au concluzionat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Comentariul autorului: Este pentru a treia oară când forțele ucrainene au încercat să distrugă nave ale FRMN aflate în misiune la nord sau nord-vest de Strâmtoarea Bosfor. Primele două incidente, care au avut loc la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iulie, au vizat navele de cercetare electronică Ivan Khurs și Priazovie din cadrul FRMN. Toate cele trei încercări au eșuat, iar navele rusești au revenit la Sevastopol, fără să fie avariate.

Dacă în cazul navelor de luptă rusești dronele ucrainene s-au dovedit ineficiente, acestea au reușit însă să lovească Podul Crimeea, care a fost avariat destul de serios, pe 17 iulie 2023.

Trebuie remarcat faptul că, în ultima săptămână, forțele rusești au executat atacuri zilnice cu rachete și drone asupra unor ținte de pe teritoriul localității și regiunii Odesa.

Partea rusă a susținut că atacurile au avut în vedere “distrugerea locațiilor folosite de militarii ucraineni pentru executarea de atacuri teroriste în Marea Neagră și în Peninsula Crimeea”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel