Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" s-a întors acasă, după o nouă misiune NATO îndeplinită cu succes

Dragorul maritim Lupu Dinescu  Sursa foto: Forțele Navale Române
Dragorul maritim Lupu Dinescu Sursa foto: Forțele Navale Române

Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" (DM-25) a acostat joi, 14 octombrie, în portul militar Constanţa, după ce, timp de trei săptămâni, a executat misiuni în Marea Neagră sub comanda NATO, asigurată de Comandamentul Maritim Aliat (MARCOM) de la Northwood, Marea Britanie.

Nava militară românească a făcut parte din Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Contra Minelor nr. 2, SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2), care a mai avut în compunere nava de patrulare spaniolă ESPS "Rayo" (P42), vânătorul de mine italian ITS "Viareggio" (5559), vânătorul de mine turcesc TCG "Edincik" (M260) şi dragorul maritim bulgăresc BGS "Shkval" (62), potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române.

În ultimele trei săptămâni, cele cinci nave militare aliate din gruparea NATO SNMCMG-2 au executat misiuni specifice de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice şi de supraveghere navală în raioane maritime din Marea Neagră, precum şi exerciţii în comun cu Garda de Coastă a Georgiei şi cu nave turceşti din compunerea OBSH (Operation Black Sea Harmony).

La întoarcerea în ţară, comandatul dragorului maritim "Locotenent Lupu Dinescu" (25), locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu a raportat "Misiune îndeplinită!", în cadrul unei ceremonii restrânse organizate în portul militar Constanţa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel