Două submarine nucleare rusești îşi vor testa capacitatea de luptă în Marea Norvegiei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Două submarine nucleare ale Flotei de Nord a Rusiei, Nyzhniy Novgorod și Pskov, vor îndeplini misiuni la mare adâncime în Marea Norvegiei şi vor testa armamente noi, relatează agenția de știri Interfax cu referire la serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

După cum relatează serviciul de presă al Flotei, echipajele submarinelor cu energie nucleară (NPS) Nizhny Novgorod și Pskov au început să îndeplinească misiuni de scufundare la mare adâncime în Marea Norvegiei. 

Submarinele vor realiza scufundări până la adâncimea maximă, care este posibil pentru submarine de acest tip. De asemenea, submarinele vor efectua manevre la diferite adâncimi, dar vor efectua teste şi cu noi arme. Exercițiile vor dura o săptămână.

,,În timpul scufundărilor la mare adâncime, vor fi testate modele individuale de echipamente și arme, pentru a verifica specificațiile declarate de producători", se arată în comunicatul de presă.

Potrivit comunicatului, scufundările la mare adâncime vor fi efectuate alternativ de către echipajele submarinelor, "inclusiv la adâncimea maximă prevăzută pentru submarinele de acest tip".

,,În timpul scufundărilor, care se vor desfășura pe parcursul săptămânii viitoare, echipajele vor practica tactici și diferite tipuri de manevrare, la o gamă largă de adâncimi", se mai precizează în comunicat.

Statul major al Flotei de Nord a subliniat faptul că scufundările la mare adâncime în apele neutre ale Mării Norvegiei reprezintă o practică curentă folosită de submarinele rusești.

,,Adâncimile Mării Barents nu permit submarinelor de diferite tipuri să se scufunde în siguranță până la adâncimea maximă", au spus reprezentanții Statul major al Flotei de Nord.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel