Două firme românești din industria de apărare au dezvoltat un prototip de scaner termic

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un scaner termic de concepţie 100% românească a fost dezvoltat şi produs de industria naţională de apărare, informează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), într-un comunicat de presă transmis, marţi.

Un scaner termic de concepţie 100% românească a fost dezvoltat şi produs de industria naţională de apărare, informează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), într-un comunicat de presă transmis, marţi.

Potrivit ministerului de resort, produsul denumit Condor SR-FS poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane, pentru reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum aeroporturi, metrou, frontieră, spitale (triaj), instituţii publice etc.

"Salut implicarea industriei naţionale de apărare în efortul necesar prevenirii şi combaterii COVID-19. Am văzut deja că se pot produce izolete româneşti, iar ROMARM va începe să producă, în curând măşti. Acum, alte două companii din industria naţională de apărare specializate în optică, una cu capital privat, Pro-Optica, şi alta cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Întreprinderea Optică Română - IOR, şi-au unit eforturile pentru a produce în ţara noastră un scaner termic. Salut aceste parteneriate public-privat care duc la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată", a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Produsul, 100% concepţie românească, este dezvoltat de Pro-Optica, firmă cu capital privat, şi lansat în fabricaţie la IOR, societate aflată în portofoliul MEEMA, având certificat militar emis de către Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico - Militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel