Două elicoptere militare franceze s-au prăbuşit în Mali

S.I. Catalin |
Data publicării:

Treisprezece militari francezi au fost uciși luni, după ce elicopterele în care se aflau s-au ciocnit in zbor, în timpul unei operațiuni împotriva militanților jihadiști din nordul Mali.

Prin intermediul unui comunicat, președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat „tristețea profundă" pentru acest incident și le-a transmis condoleanțe familiilor soldaților, relatează BBC.

Accidentul a avut loc luni seară, a anunțat Emmanuel Macron. Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat că a fost deschisă o anchetă cu privire la cauza coliziunii aeriene.

Elicopterul s-a prăbușit după ce s-a ciocnit de un alt elicopter, în timpul unei misiuni de combat împotriva jihadiștilor, conform Reuters. Surse din Ministerului francez al Apărării au declarat că un elicopter de atac Tiger a intrat în coliziune cu un elicopter mai mare de transport militar Cougar.

Aproximativ 4.500 de militari francezi se află în regiunea Sahel din Mali, unde violențele militanților al-Qaida și Stat Islamic s-au intensificat în ultimii ani.

Mali este cuprinsă de violențe încă din anul 2012, când militanții islamiști au preluat controlul asupra părții de nord a țării.

Cu ajutorul Franței, armata din Mali a recuperat teritoriul.

Cu toate acestea, zona continuă să fie nesigură și violențele s-au extine în alte regiuni din țară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel