Două aeronave americane au efectuat zboruri de recunoaștere în largul Peninsulei Crimeea

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
 avion american de cerctare P-8A Poseidon
avion american de cerctare P-8A Poseidon

Două avioane americane au efectuat, sâmbătă, 27 iulie, zboruri de recunoașterea, deasupra apelor neutre ale Mării Negre, dar destul de aproape de Peninsula Cirmeea, se precizează în mai multe raportate ale serviciul de monitorizare a traficului aerian PlaneRadar.

,,O aeronavă de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon cu un număr de comandă 169004 a zburat de la baza aeriană Sigonella din Sicilia, Italia, și a început să survoleze de-a lungul coastei Peninsulei Crimeea din Marea Neagră", se arată în datele portalului de monitorizare a zborurilor Plane Radar, potrivit Uawire.org.

De asemenea, în cursul după-amiezii zilei de 27 iulie, o aeronavă americană de recunoaștere electronică Lockheed EP-3E Orion (Arieş II), cu un număr de comandă 156511, a decolat de pe baza aeriană Souda Bay de pe insula Creta. La ora 15:50, aeronava să apropiat de Peninsula Crimeea la o distanță de 32 de kilometri de portul Sevastopol.

Foarte important de precizat este că nu s-au înregistrat incidente neplăcute. Avioanele americane nu au încălcat spaţiul aerian al Peninsulei Crimeea şi nici forţele ariene ruse nu au fost ridicate de la sol pentru a intercepta cele două aparate de zbor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel