Două aeronave americane au efectuat zboruri de recunoaștere în largul Peninsulei Crimeea

S.I. Catalin / 29 iul 2019 / 23:54
 avion american de cerctare P-8A Poseidon
avion american de cerctare P-8A Poseidon

Două avioane americane au efectuat, sâmbătă, 27 iulie, zboruri de recunoașterea, deasupra apelor neutre ale Mării Negre, dar destul de aproape de Peninsula Cirmeea, se precizează în mai multe raportate ale serviciul de monitorizare a traficului aerian PlaneRadar.

,,O aeronavă de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon cu un număr de comandă 169004 a zburat de la baza aeriană Sigonella din Sicilia, Italia, și a început să survoleze de-a lungul coastei Peninsulei Crimeea din Marea Neagră", se arată în datele portalului de monitorizare a zborurilor Plane Radar, potrivit Uawire.org.

De asemenea, în cursul după-amiezii zilei de 27 iulie, o aeronavă americană de recunoaștere electronică Lockheed EP-3E Orion (Arieş II), cu un număr de comandă 156511, a decolat de pe baza aeriană Souda Bay de pe insula Creta. La ora 15:50, aeronava să apropiat de Peninsula Crimeea la o distanță de 32 de kilometri de portul Sevastopol.

Foarte important de precizat este că nu s-au înregistrat incidente neplăcute. Avioanele americane nu au încălcat spaţiul aerian al Peninsulei Crimeea şi nici forţele ariene ruse nu au fost ridicate de la sol pentru a intercepta cele două aparate de zbor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy